Covoare din iuta. Avantaje si dezavantaje

0

De ce ai folosi la tine in casa covoare din iuta? Pentru ca sunt ecologice, sunt foarte frumoase, sunt rezistente, practice, se intretin usor si sunt romanesti. Nu te gandi la acele covoare din iuta subtiri pe care le au bunicile prin casa ci la variante moderne, colorate, groase si foarte frumoase.

covoare din iuta

In pledoaria pro covoare din iuta pot sa spun ca modelele si forma acestor covoare este mult mai variata decat crezi. Exista covoare din iuta intr-o singura culoare, de la culoarea naturala (care seamana pana la identificare cu cea a covoarelor facute din fibra de nuca de cocos), pe care o are iuta pana la nuante tari sau pastelate. Exista covoare din iuta cu modele complicate sau cu modele simple. Exista covoare din iuta de culoare gri, maro, rosie, albastra si chiar alba. Modelele de azi sunt groase si sunt dublate cu bumbac ceea ce creste moliciunea acestora, grosimea si confortul la atingere. In varianta lor moderna orice model de covoare din iuta se potriveste perfect in orice decor, fie ca este traditional sau moderm fie ca este minimalist, fie ca este in stil vintage.

Citeste si: Solutii de curatat neconventionale si practice

Cel mai bine, aceste covoare din iuta se potrivesc pentru zonele foarte circulate din casa, de la holuri si zona scarilor, pana la bucatarie si zona teraselor inchise. Fiind din fibre naturale aceste covoare se pot spala si intretine foarte usor ceea ce le face perfecte pentru aceste zone din casa.

covoare din iutaExista covoare din iuta lucrate in asa fel incat produsul final are un model tridimensional spectaculos si cu totul inedit. Aceste covoare pot fi tesute si cu fire colorate, iar rezulatatul este incantator. Covoarele de iuta pot fi picate, iar modele realizate manual sunt adevarate podoabe pentru casa. Exista modele de covoare de iuta impletite cu fire de bumbac.  Acestea sunt in general mult mai groase si au calitatea de a putea fi folosite pe ambele fete. De fapt calitatea de a fi asezate pe oricare din fetele sale a fost una din caracteristicile din totdeauna pentru aceste covoare de iuta. Exista si covoare “pufoase” din iuta, cu firul scurt foarte bune pentru camerele copiilor, dar nu numai. Oricare din variantele de covoare de iuta se potrivesc foarte bine pe podelele cu parchet mat, pe gresia mata, dar si pe piata naturala.

Citeste si: Cinci greseli pe care le faci cand folosesti aspiratorul

Un dezavantaj pentru aceste covoare de iuta este ca fiind realizate din fibre naturale trebuie ferite de umezeaza, motiv pentru care nu sunt o alegere buna pentru baie si in locurile umede pentru ca se pot degrada. Tot un dezavant este faptul ca iuta trebuie curatata periodic pentru ca structura fibrei permite covoarelor sa atraga praful. In fapt acest lucru este un avantaj pentru ca intr-o camera cu covor de iuta o sa fie o atmosfera mai curata decat intr-o camera cu covor din fibre sintetice, dar este necesara curatatea temeinica si periodica a acestora prin aspirare. Este bine ca la cateva luni sa poate fi batute in aer liber si spalate (in spalatorii de covoare), macar o data la doi ani.

Iuta este un material natural, ecologic, foarte rezistent cu toate calitatile fibrelor naturale. Una din calitatile pe care le au toate aceste covoare din iuta este calitatea de bun izoltor termic si fonic si sunt foarte rezistente la traficul intens.

Citeste si: Totul despre covoare. De la traditional la modern

In loc de final, pe lista cu avantaje pentru covoarele de iuta mai trebuie spus ca pretul pe mp este de cele mai multe ori la jumatatea pretului pentru covoarele din fibre sintetice.

Sursa foto: ©Monster-Fotolia.com / ©homydesign-Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply