Sufrageria modulara. Avantaje si dezavantaje

0

Sufrageria modulară este cea mai bună soluție pentru că poate aduce o importantă economie de spațiu și, totodată, să ofere camerei de zi rolul multifuncțional pe care aceasta trebuie, în mod special, să o aibă. Sufrageria modulară este spațiul modern, funcțional, elegant și confortabil și este prima alternativă la sufrageriile clasice. Mai mult, organizarea modulară satisface cele mai variate dorințe, se completează perfect cu canapeaua (multifuncțională și ea), cu masuța de sufragerie și eventual fotoliile.

sufrageria multifuncțională

Citeste si: Masa multifunctionala. O abordare practica

Sufrageria modulară este o bună alegere, mai ales că vine cu multe variante și soluții adaptate atât pentru spații mici sau generoase, dar include și o sumă de dezavantaje estetice, mai ales, pentru că este o alternativă mult diferită de conceptul sufrageriei clasice. Comparația cu sufrageria clasică pune în evidență cel mai bine și avantajele și dezavantajele pe care le are sufrageria modulară.

Sufrageria modulară. Avantaje

Sufrageria modulară oferă posibilitatea de adaptare a pieselor de mobilier la necesități, poate include multiple și variate spații de depozitare, se poate modifica, completa sau adapta la noi cerințe pe care camera de zi trebuie să le îndeplinească. Living-ul organizat modular este mai puțin conservator și oferă un caracter multifuncțional camerei, ceea ce ce face din sufragerie un spațiu util pentru toți cei din casă deși, ca principiu, sufrageria rămâne unitară. Living-urile modulare îți permit să te desfășori creativ, poți să alegi fiecare aspect al living-ului, dintr-o perspectivă practică, estetică sau subiectivă, ca loc pentru obiectele favorite. Mai mult ca oricare alte piese de mobilier sufrageria modulară face o simbioză bună și elegantă cu biblioteca (destinată cărților, dar și obiectelor de decor).

Citeste si: Mobilier cu dublă funcţie

Sufrageria modulară include televizorul sisteme electronice audio-video, poate tolera un birou de lucru pentru acasă, include vitrina (în ideea clasică), oglinzi, polițe și multe altele. Folosind acest mod de mobilă camera de zi poate primi un caracter personal și permite suficiente variații (luând aici în calcul și canapeaua și măsuța de sufragerie).

Sufrageria modulară. Dezavantaje

Dezavantajele pe care le are sufrageria modulară vin mai ales prin comparație cu o sufragerie clasică, dar pot să fie si urmarea unei aglomerări care vine din caracterul multifuncțional pe care acest gen de piese de mobilier îl permit (și-l încurajează). O sufragerie modulară este plăcută din punct de vedere estetic atâta vreme cât este menținută ordonată și în limitele unui decor minimalist. Acest gen de mobilă este util mai ales spațiilor mici și sufrageriilor care sunt locuri cu roluri multiple și sunt nepotrivite pentru casele unde există suficient spațiu pentru a da un rol anume fiecărei camere în parte.

Citeste si: Masa din casa, o necesitate

Sufrageria modulară are un aer mai degrabă tineresc și modern, astfel că nu este compatibilă cu piese clasice de mobilier, masive sau cu decorațiuni cu aer clasic. Acest gen de mobilă impune adoptarea unor linii minimaliste atât în ceea ce privește cromatica, cât și piesele asociate de mobilier.

Citeste si: Camera multifuncțională

Un dezavantaj major este că sufrageria modulară trebuie completată cu alte câteva piese (canapea, masă de sufragerie pliantă sau nu, măsuță de cafea și altele), pentru a fi cu adevrat utilă.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply