Masa multifunctionala. O abordare practica

0

Masa din casă este unua din piesele de mobilier esențiale, dar funcția sa trebuie să fie multifuncțională. Masa multifuncțională este o necesitate în casă, dar pentru aceasta trebuie îndeplinite câteva condiții.

masa multifuncțională (2)

Vorbim despre ce înseamnă masa multifuncțională și cum devine o masă cu adevărat multifuncționă.

Materialul din care este făcută masa este unul din elementele necesare pentru o masa multifuncțională. O masă de lemn, ușor de întreținut este o condiție pentru o masa multifuncțională. Calitatea bună a lemnului, modul în care acesta este protejat și permite curățatea acesteia și face din masă un loc în care se pot desfășura mai multe activități. Se poate mânca, copiii se pot juca, cei mari pot lucra la aceasta, iar lemnul poate fi curățat usor dacă se murdărește. Masa multifuncțională trebuie protejată cu un lac pentru lemn rezistent la apă și impermeabil.

Citeste si: Trei mese spactaculoase

masa multifuncțională (1)Dimensiunea mesei este un alt element care face din ea masa multifuncțională. O masă mare este mereu utilă și necesară în casă. O masă mare este locul perfect pentru luat masa, pentru momentele pertecute cu prietenii, dar si pentru desfășurarea simultană a mai multor activitati.

Un alt element care face diferența între o masă cu destinație unică și masa multifuncțională este locul în care acesta este amplasată. Masa multifuncțională este poziționată într-o zonă de tranzit din casă sau în camera de zi. Un loc ideal este la interferența dintre camera de zi și bucătăria deschisă, ceea ce face din masa multifuncțională o zonă pe care o pot folosi toți membrii familiei.

Masa multifuncțională poate să fie biroul de lucru, biroul copiilor, locul unde pregătești masa și terenul de joacă de la o partidă de cărți până la un joc de strategie jucat de toată familia.

Citeste si: Altfel de mese pentru camera de zi

masa multifuncțională (3)Masa multifuncțională poate avea și alte funcții. În funcție de necesitățile familiei și de ritmul acestia, masa multifuncțională poate să fie loc pentru călcat, locul unde poate fi instalat un calculator sau locul care să fie, pentru un oarecare interval de timp, spațiul de lectură. Una peste alta masa multifuncțională este la fel de necesară într-o casă ca și camera multifuncțională.

Citeste si: Masa din casa, o necesitate

Nu trebuie omis faptul că o masă multifuncțională poate să fie chiar și o masă pliabila, a cărei suprafață de lucru să poate fi variată în funcție de nevoie și de scopul urmărit. Pentru ca o astfel de masă să fie cu adevărat practică una dintre condițiile de bază este aceea ca masa sa fie foarte stabilă. Funcționalitatea unei mese multifuncționale depinde în mod esențial de spațiul din jurul ei și de calitatea și confortul scaunelor.

Sursa foto: pixabay.com / FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply