Sufrageria la bloc. Idei de amenajare

0

Nu este o fericire sa stai la bloc, dar un apartament poate sa devina o casa frumoasa si practica daca este bine si eficient amenajat. Pentru ca experienta si demonstratiile concrete sunt cele mai bune lectii, iata cum arata sufrageria la bloc in varianta ideala.

Sufrageria la bloc este prin excelenta un loc multifunctional si asta pentru ca spatiul (cu mici exceptii) este o problema in cazul apartamentelor, fie ele in blocurile vechi sau noi. Sufrageria la bloc este camera in care familia se aduna, este locul de primire al musafirilor, locul de luat masa si locul in care cei din familie stau la televizor. Modul in care este amenajata si organizata sufrageria la bloc trebuie sa raspunda tuturor acestor necesitati de baza pe care le are camera. In consecinta amenajarea este importanta si trebuie sa respecte cateva reguli care sa o faca functionala pentru fiecare sectiune in parte si multifunctionala la modul general.

Citeste si: Trucuri care fac un apartament mic sa para mai mare

Camera despre care vorbim este una mare. Sufrageria la bloc, in acest caz, are 25 de metri patrati. Camera este perete in perete cu bucataria, care are dublu acces: prin sufragerie si prin holul casei. In plus pe peretele opus celui care separa bucataria de sufrageria se afla un balcon mare, tip logie care a fost inclus in incapere astfel ca spatiul a castigat inca circa 7 metri patrati, prin eliminarea unui perete despartitor intre camera si logie. O a doua amenjare de structura care a fost facuta este o fereastra in peretele bucatarie /sufragerie, care are dubla functie. Lumineaza bucataria si permite trecerea usoara a mancarii din bucatarie la masa din sufragerie care este locul de luat masa. Pentru a face sufrageria la bloc si mai practica usa dintre bucatarie su sufragerie a fost largita pe sistemul glasvant.

Citeste si: Mobila transparenta. O povocare pentru casa ta

Podelele in bucatarie si sufrageria la bloc sunt unitare. S-a folosit parchet din bambus stratificat, usor de intretinut, rezistent si foarte practic pentru zona bucatariei, in care se gateste constant. Proprietarii, tineri, cu doi copii prescolari,  au renuntat complet la covoare si au ales sa renunte complet la utilitatea balconului de tip logie, astfel ca in zona ferestrelor, care ocupa un perete intreg, au asezat canapeaua. S-a castigat astfel spatiu, coltul camerelor fiind locul care ramane deseori neutilizat, risipa de spatiu deloc binevenita pentru sufrageria la bloc.

Citeste si: Cele mai frumoase sufragerii

Zona este amenajata compartimentat: canapelele si zona sociala, cu televizor si masuta de sufragerie, un bufet util ca spatiu de depozitare, un dulap cu usi tot ca spatiu util de depozitare si locul de luat masa. S-a preferat o solutie clasica: o masa de sufragerie cu sase scaune, care sa faca locul practic si comod. Masa este in egala masura si biroul de acasa, dar si loc de joaca pentru cei mici.

Citeste si: Detaliile care fac diferenta

Desi separata, exitand posibilitatea de a izola complet cele doua incaperi, bucataria si sufrageria la bloc fac corp comun si sunt perfect unitare. Bucataria este mobilata practic si evicient, cu minimum de piese necesare, fiind destinata exclusiv pentru gatit.

In sufrageria de bloc tinerii au ales mobila alba laminata, usor de curatat si de intretinut, canapele cu fete ecologice, iar peretii au fost impodobiti cu postere si politie, extrem de utile intr-un loc unde orice supliment de spatiu de depozitare este binevenit.

Citeste si: Frumoasa camera mica. Idei si sfaturi

Ce am remarcat a fost simplitatea cromatica, care vine sa intregeasca aerul placut, curat si extrem de functional al incaperii. Sufrageria la bloc este, in acest caz, o camera care poate fi considerata un etalon pentru comoditate, spirit practic si confort, totul cumulat intr-o camera multifunctionala ideala.

Mai multe detalii in galeria foto de aici

Sursa foto: ©Alessandro_dyd-Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply