Strategie pentru mutat. Sfaturi practice si idei

0

Strategie pentru mutatDaca iti schimbi casa ai nevoie de o strategie pentru mutat. Mutatul dintr-o casa in alta este o treaba plina de stres, complicata si foarte grea pe care o poti face mai usoara daca iti faci un plan si daca iei in calcul strategia pentru mutat.

Felul in care imbini impachetatul din casa veche, cu organizarea din casa noua este esential si desi pare simplu, afla ca este o strategie demna de un razboi… al omului impotriva lucrurilor.

Citeste si: Idei de amenajare pentru un dormitor mic

In primul rand strategia pentru mutat incepe cu un plan realizat in casa noua. Daca toate detaliile din aceasta casa sunt arenajate si finisate (ceea ce este o formula ideala, pentru ca o casa noua este cu adevarat pusa la punct in circa un an din momentul in care incepi sa locuiesti in ea), atunci trebuie sa faci o schema pentru fiecare camera in parte. Aceasta strategie pentru mutat, te indeamna sa stabilesti cu exactitate (cu ruleta in mana!) locul pieselor de mobilier pe care le vei aduce din casa veche in casa noua.

In felul acesta o sa vezi exact ce iti mai trebuie, ce nu trebuie sa mai iei cu tine si care sunt piesele de mobilier care vor trece dintr-o casa in alta. Faci economie de timp, bani si efort si este primul pas pentru aceasta strategie pentru mutat.

Citeste si: Sfaturi utile cand alegi mobila pentru dormitor

strategie pentru mutat (1)Pasul doi este sa verifici daca piesele tale de mobilier se pot demonta, si daca reasamblarea mai aduce piesele de mobilier in forma initiala. Eventual cere ajutorul unui specialist si o mana de ajutor din partea unui tamplar.

O masura buna in aceasta strategie pentru mutat este sa tii evidenta lucrurilor din cutii si acelor ambalate.

Pasul trei inseamna impachetarea tuturor obiectelor fragile si mici. Cutiile si materialele antisoc sunt esentiale. Fiecare cutie poate avea un opis cu ceea ce se afla in interior sau, mai simplu, o poza cu ceea ce urmeaza sa intre in cutie. Te va scuti de foarte multa bataie de cap in casa noua. Nu folosi cutii mari. Cutiile mici sunt mult mai practice si mai sigure. Pentru obiecte marunte, delicate si pretioase, care se pot sparge foloseste sertarele din casa ta. Un sertar de dimensiunea medie poate functiona ca cea mai simpla si mai buna cutie. Aseaza obiectele casabile pe prosoape. Le poti fixa cu banda adeziva sau le poti impacheta in ziare. Sertarul cu pricina se sigileaza cu banda adeziva trecuta pe deasupra unui carton asezat peste toate cele asezate in sertarul-cutie.

Citeste si: Cum scapam de mobila veche

Nu pune in cutii decat obiecte curate, in stare perfecta. Nu are rost sa muti farfurii ciobite si cani fara toarta dintr-o casa in alta, nu? Ideea este valabila si pentru electrocanice, piese de mobilier si haine si toate cele care se mai aduna intr-o casa.

Daca distanta intre casa noua si casa veche este mica poti face mai multe drumuri. Strategia pentru mutat spune ca ordinea cea mai buna a operatiilor este urmatoarea: cutiile cu lucruri mici, sacii cu haine, cartile si electrocasnicele mici. Toate trebuie depozitate pe categorii in mijlocul unei camere sau a mai multor camere, in functie de destinatie. Urmeaza mobila functionala – dulapuri, servante, biblioteca si alte piese care presupun spatii de depozitare. Daca ai timp, dupa aceasta faza poti aranja toate lucrurile din cutii, la locul lor. La final se aduc, dintr-o parte in alta, paturile si electrocanicele mari (frigider, aragaz, masina de spalat). In felul acesta casa veche ramane functionala – ai unde sa gatesti, ai frigider, ai pat, iar in casa noua lucrurile se organizeaza simplu.

strategie pentru mutat (3)Daca distanta dintre cele doua case este mare mutarea se face dintr-o data dar se respecta ordinea operatiilor. Primele care sunt urcate in masina sunt paturile, electrocasnicele mari, adica ultimele care vor fi date jos, apoi mobila cu spatii de depozitare si la final cutiile si cutiutele, sacii, cartile si restul maruntisurilor.

Citeste si: 8 solutii simple care maresc spatiul

O regula buna pentru aceasta strategie pentru mutat este sa impachetzi cartile in pachete mici, legate cu sfoara. Sunt usor de manipulat, usor de transportat si stii exact ce si unde trebuie pus. Lenjeria, prosoapele, dar si alte din aceasta categorie, trebuie impachetate curate, calcate si frumos asezate in saci de plastic. Ruleaza sacul si aseaza-le teancuri, teancuri pe toate unele peste altele, iar pe masura ce se umple ruleaza in sens opus marginile sacului.

Pentru haine foloseste toate geamantanele si gentile pe care le ai si cere imprumut de la prieteni alte geamantane si genti. Este cea mai sigur si mai comod mod, iar daunele produse de transport sunt minime.

In loc de final adaug la aceasta strategie pentru mutat sfatul de a nu te enerva de a nu-ti pierde capul si de trata toate complicatiile (inerente si imposibil de evitat) cu umor!

Sursa foto: ©flashpics-Fotolia.com /digitalart-FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply