Oglinzi supradimensionate. Efecte si limite

0

Supralicitand se poate spune ca daca oglinzile sunt semn de bogatie, daca folosesti oglinzi supradimensionate trebuie sa fii in top 300 Forbes. Dincolo de gluma ideea unor oglinzi supradimensionate in casa nu este noua, dar ramane foarte tentanta si provocatoare.

oglinzi supradimensionate

Daca in unele locuri din casa solutia unor oglinzi supradimensionate este aproape normala, in alte cazuri poate sa socheze si sa contribuie la realizarea unui decor unic.

Solutia unor oglinzi supradimensionate in baie este nu doar utila dar si foarte practica, mai ales in cazul incaperilor mici. Daca depasesti complicatiile pe care le poate aduce ingrijirea si curatarea acestora poti sa mergi pana acolo incat sa imbraci complet in oglinzi unul din beretii baii. Oricum exista solutii speciale care previn aburirea si tin oglinzile curate.

Citeste si: Cele mai frumoase sufragerii

In hol solutia unor oglinzi supradimensionate este de doua ori utila. Deschide spatiul, il lumineaza si este o excelenta solutie pentru a te verifica inainte sa pleci din casa. Poti sa folosesti oglinzi dintr-o bucata sau un mozaic facut din oglinzi individuale. Totul depinde de spatiul pe care il ai la dispozitie si de imaginata ta. Oricum limitele sunt extrem de largi.

In camera de zi ideea unei oglinzi supradimensionate poate parea socanta in primul moment, dar daca vei da atentie la detalii, la locul in care o pozitionezi si la piesele de mobilier din camera, rezultatele pot sa fie absolut speciale.

Citeste si: Oglinda fermecata de acasa

Exista nenumarate variante de oglinzi: patrate, dreptunghiulare, in colturi, rotunde sau in forme neobisnuite. Exista oglinzi mari si mici, cu sau fara rama. Acestea din urma se gasesc in diferite forme, materiale, culori si stiluri, astfel incat poti sa gasesti combinatia optima pentru fiecare camera in parte.

Citeste si: Cum cureti o oglinda

Oglinda clasica este cea de perete, insa pe langa aceasta se afla si cea sprijinita de un suport de inaltimea unei persoane. Aceasta se regaseste de cele mai multe ori pe holul sau in dormitorul locuintei. In camera de zi, solutia unor oglinzi supradimensionate poate lumina camera, poate mari sau dubla vizual spatiul si poate da senzatia unui loc foarte special.

Daca in cazul unor oglinzi cu dimensiuni normale locul in care acestea sunt amplasate nu este prima conditie de care trebuie sa tii seama, pentru ca ele pot fi asezate pe orice perete din camera, in cazul unor oglinzi supradimensionate acestea trebuie pozitionate corect. In primul rand sunt foarte grele asa ca fixarea lor trebuie facuta temeinic, de perete numai cu suruburi potrivite. Peretele ideal este cel perpendicular pe fereastra, pentru ca lumina sa cada corect si sa nu se reflecte in mod neplacut.

Poti pozitiona oglinda supradimensionata pe un perete, astfel incat sa reflecte imagina exterioara, ceea ce este si frumos si benefic.

Ideea unor oglinzi supradimensionate in sufragerie este extrem de fasta si sugereaza bogatia si prosperitatea continua, norocul si armonia familiala. Limitele unor astfel de oglinzi supradimensionate este data de spatiul real pe care il ai la dispozitie, pentru ca o oglinda nu poate sa acopere mai mult de 2/3 din suprafata unui perete si este de dorit sa nu reflecte usa de intrare in camera. In cazul acestor oglinzi supradimensionate rama este obligatorie si este are rolul de a limita si delimita oglinda.

Citeste si: Detaliile care fac diferenta

Este insa obligatoriu ca aceste oglinzi supradimensionate sa fie de buna calitate si foarte limpenzi, fara sa faca ape.

Sursa foto: ©Photographee.eu/Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply