Cum cureti o oglinda

0

oglinziCum cureti oglinzile in conditiile in care deseori, acestea sunt patate, se aburesc si isi pierd stralucirea? O oglinda, indiferent unde este ea amplasata este cu adevarat frumoasa si isi atinge scopul atunci cand este curata si stralucitoare. Daca in ceea ce priveste curatarea, solutiile pentru gemuri sunt de cele mai multe ori suficiente, acestea nu aduc stralucirea anume pe care trebuie sa o aiba o oglinda.

Citeste si: Oglinda fermecata de acasa

Iata cateva solutii, ideii si sfaturi foarte eficiente si, mai ales, foarte usor de aplicat. In primul rand o oglinda se curata cu adevarat perfect folosind o carpa cu microfibra. Aceasta nu lasa urme si nici scame. Poti sa folosesti in locul ei o carpa moale, curata, din bumbac moale, dar rezultatele o sa fie doar partiale.

Citeste si: Oglinda din baie. Sfaturi utile

Oglinda din baie se curata perfect cu spuma de barbierit. Spuma, nu gel. Pune putina spuma de barbierit pe un burete umed si curata temeinic oglinda.

Spuma o sa indeparteze stropi, urmele de sapun si alte pete. Sterge oglinda cu un servet si apoi stropeste-o cu un amestec facut din parti egale de glicerina si alcool medicinal. Sterge cu atentie oglinda. Glicerina fereste oglinda de abur si nu permite sapunului sa adere la oglinda.

Citeste si: O casa curata fara efort. Trucuri si idei

Oglinzile din hol sau cele din casa care sunt patate de aburul din bucatarie se curata cu detergent de vase. Amesteca putin detergent intr-un vas cu apa si curata bine. Sterge cu un servet si aplica aceeasi solutie de alcool si glicerina pentru ca oglinzile sa devina stralucitoare si sa se pastreze asa pentru mai multe vreme.

O alternativa la amestecul de alcool si glicerina este otetul alb. Pulverizeaza otet pe oglinda si sterge-o foarte bine. O sa fie incredibil de stralucitoare.

Citeste si: Cum luminezi o camera intunecoasa

Poti sa lustruiesti oglinzile cu o piele de caprioara. Dar pielea respectiva trebuie sa fie perfect uscata si curata. Pielea de caprioara da stralucire oglinzilor.

Spuma de barbierit este foarte eficienta si pentru geamurile cabinei de dus sau elementele nichelate din baie, iar solutia de alcool si glicerina functioneaza si de aceasta data pentru ca le fereste de pete.

Sursa: housetohome.co.uk

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply