Modele de case din lemn si piatra

0

Ne-am gandit sa-ti stimulam imaginatia si sa te provocam cu modele de case din lemn si piatra. De ce ne-am gandit la modele de case din lemn si piatra? Pentru o combinatie inspirata, bine pusa in practica intre lemn si piatra naturala poate sa duca la case de vis.

Modele de case din lemn si piatra

Citeste si: Proiecte de case de vacanta. Pretul ideal

Despre aceste modele de case de lemn si piatra se poate spuna ca sunt “rupte” din natura. Cele doua materiale de baza pentru constructia acestor case – lemnul si piatra, pot fi usor procurate, sunt naturale si relativ ieftine. Daca te intereseaza aceste modele de case din lemn si piatra avem cateva sfaturi, idei si propuneri, pe care merita sa le iei in calcul.

Lemnul si piatra sunt primele materiale folosite de om, sunt naturale, calde si fac din aceste modele de case din lemn si piatra constructii aproape perfecte. Omului ii place instinctiv piatra si lemnul pentru ca suntem legati in evolutia noastra ca specie de lemn si piatra.

Modele de case din lemn si piatraCiteste si: Modele de case 2014

Pentru a imbina cele doua elemente ancestrale, piatra si lemnul, este neaparat necesar un plan de constructie bine gandit pentru a pune in valoare cele doua materiale care desi sunt foarte diferite, au proprietati comune fapt ce le face perfect compatibile, atat in ceea ce priveste aspectul general al casei, fatada si interioare, cat si in ceea ce priveste conditiile de locuit pe care le ofera aceste modele de case din lemn si piatra.

Trebuie spus ca aceste modele de case din lemn si piatra se preteaza perfect pentru zona de munte, pentru litoral si pentru zonele urbane.

Citeste si: Casa de lemn la cheie

Aceste modele de case din piatra si lemn pot fi realizate in mai multe combinatie, piatra si lemnul putand fi, fiecare in parte, materialul principal, sau se pot pastra proportii echilibrate. Poti face o casa de lemn cu temelie si pereti interiori de piatra, dupa cum poti face o casa le piatra, pe care sa o innobilezi cu lemn.

Modele de case din lemn si piatraDespre toate aceste modele din lemn si piatra se poate spune ca au costuri mai reduse decat o casa din caramaida. Si costurile de intretinere sunt mai mici pentru ca piatra si lemnul au excelente proprietati de izolare termica si fonica.

In cazul peretilor de piatra dimensiunea poate varia in functie de tipul de piatra ales, dar costurile sunt si in acest caz mai reduse pentru ca suprafata exterioara nu mai trebuie tencuita, iar cea interioara are nevoie doar de finisare minima. O casa din piatra inmagazineaza bine caldura, este foarte durabila si necesita putina intretinere. Pe de alta parte, frumusetea pietrei, coloritul si texturile atragatoare devin elegante atunci cand elemente diferite sunt imbinate si finisate cu atentie.

Citeste si: Proiecte de case din lemn rotund

Daca ideea si aceste modele de case din piatra si lemn te intereaseaza trebuie sa apelezi neaparat la un proiect de arhitectura. Eficienta financiara a unei astfel de case depinde si de locul unde este construita si de cat de usor se pot procura materialele. Trebuie sa ai in vedere faptul ca pentru ridicarea unei astfel de case ai nevoie de constructori specializati.

Sursa foto: ©IrianaShiyan/Fotolia / ©AlexPo/Fotolia / ©SébastienCloss/Fotolia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply