Proiecte de case din lemn rotund

0

Suntem fani case de lemn, iar superlativul la aceasta categorie o reprezinta orice varianta de proiecte de case din lemn rotund. Proiecte de case din lemn rotund nu se preteaza pentru a fi construite oriunde, dar in zona de munte si in cea rurala merg de minune. Daca ai in plan o casa de vacanta la munte, sau o casa pentru locuit permanet, solutia oferita de oricare din aceste proiecte de case de lemn rotund este cea mai buna alegere. Faci mare reduceri la transport si mari economii in ceea ce priveste detaliile de interior ale casei, la care se adauga faptul ca nu mai ai nevoie nici de fatada, nici de zugraveala.

Proiecte de case din lemn rotund1

Citeste si: 2014: Calul de Lemn si influentele astrale in casa ta

Ceea ce merita folosit si pus in valoare in cazul oricaruia din aceste proiecte de case din lemn rotund este faptul ca peretii interiori ofera acelasi aspect ca si cei exteriori, iar infatisarea neuniforma, rustica a bustenilor este extrem de placuta. Constructia acestor case difera de cea a unor case clasice din lemn pentru ca tehnologia este alta. Ideal este lemnul de brad, in special molidul tanar, care concureaza cu lemnul de esenta tare in ceea ce priveste rezistenta in timp.

Citeste si: Casa mica este casa viitoruluiProiecte de case din lemn rotund33

Pentru proiecte de case din lemn rotund facute ca la carte un sfat: copacii trebuie taiati iarna, in cele mai geroase zile. In felul acesta durata de uscare se reduce cu pana la 30% ceea ce este foarte mult. In plus, foloseste doar busteni cu creştere dreapta fara rasuciri.

Intr-o prima faza trebuie asteptata uscarea bustenilor, pentru 4-6 luni, dar uscarea definitiva si asezarea completa a casei dureaza intre 3 si 5 ani, in functie de clima, altitudine si umiditatea din zona. Chiar si asa, casa poate fi locuita incepand din momentul in care este complet ridicata, dar eficienta tarmica si randamentul energetic al casei ajunge la capacitatea maxima abia dupa patru ani de la finalizarea constructiei, cand lemnul este complet uscat.

Citeste si: Proiecte de case economice

Un alt detaliu important pentru aceste proiecte de case din lemn rotund este acela ca toata structura de lemn a casei trebuie intretinuta prin tratare cu substante antimucegai si impotriva insectelor, la fiecare cinci ani pentru peretii exteriori si la fiecare 10 ani pentru cei interiori. In primi trei ani dupa constructia casei tratamentele se fac anual si la interior si la exterior. Asta este partea buna, dar partea mai putin buna – pe care o poti rezolva, in cea mai mare masura, daca la punerea in practica a unuia din aceste proiecte de case din lemn rotund folosesti contructori care se pricep sa lucreze cu aceasta materie prima – este ca lemnul isi modifica mult dimensiunile De exemplu: o usa de 2,10 metri poate pierde 10 centimetri la uscarea finala. Asa ca totul trebuie construit cu fante, rosturi si alte detalii care sa permita lemnului sa se modifice si sa varieze in timp. In plus lemnul reactioneaza prin dilatare si contractie la variatiile de temperataura in mult mai mare masura decat o face caramida sau betonul.

Dincolo de incnveniente, toate aceste proiecte de case din lemn rotund sunt o frumusete si o bucurie si pentru cei ce le privesc, si pentru cei ce le locuiesc.

Sursa: ronkhaz.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply