Modele de case 2014

0

Este greu de stabilit o moda in materie de case, din mai multe motive (criza economica, durata de constructie a unei case), dar cu toate acestea se poate vorbi despre modele de case 2014. Nu este insa ca la o defilare de moda, ci este vorba despre o tendinta care de regula se contureaza din anul precedent.

proiect casa mica Cernica

Vorbim despre modele de case 2014 si ne referim la proiectele de case care au fost cele mai cautate si cele mai des puse in practica in cursul anului trecut, ca dovada ca acestea vor fi in tendinte si in cursul anului 2014. Stilul in ceea ce priveste modelele de case se schimba lent si niciodata in mod semnificativ. Cu toate acestea exista niste elemente care contureaza un stil si definesc ceea ce se poate numi modele de case 2014.

In primul rand exista o tendinta clara de a amerge pe case mici. Proiectele de case mici  sunt cele mai cautate. Motivele: costurile mai reduse si o amprenta la sol mai mica, deci costuri mai mici pentru teren. Avantaje sunt si: cheltuielile de intretinere mai mici, durata de executie mai scurta. Modele de case 2014 merg pe ideea de case mici in conditiile in care proiectele extrem de inteligente ale acestor case le transforma in locuinte foarte confortabile si practice.

Citeste si: Proiectul de arhitectura. Care este pretul corect

O a doua tendinta despre care se poate vorbi in generalitatile despre modele de case 2014 este arhitectura moderna. Casele moderne vor fi mereu pe primul plan in defavoarea celor traditionale. Materialele, modul de organizare in interior si facilitatile caselor in 2014 vor merge pe ideea de modern in detrimentul traditionalului. Interesant este faptul ca o casa moderna are toate sansele sa fie mai ieftina si mai usor de intretinut decat o casa traditionala.

Modele de case 2014 (3)Caracteristic tuturor caselor moderne este structura clara si bine definita. Aceste proiecte de case moderne care sunt asociate formei cubice/paralelipipedice si au o multime de avantaje printre care se numara eficienta energetica crescuta, usurinta in constructie, posibilitatea realizarii unor zone cu ferestre foarte mari si o investitie totala mai redusa decat in cazul proiectelor de case clasice.

Este cert ca daca vorbim despre mdoele de case 2014 o sa vorbim despre proiecte de case moderne. Acestea se preteaza pentru o amprenta la sol mica, o suprafata locuibila mare, ceea ce face ca totul sa fie mai mult decat functional si perfect adaptat nevoilor unei familii. Casele moderne se pot adapta atat la structuri clasice din beton si caramida, cat si la structuri noi: lemn, prefabricate, inclusiv containere.

Citeste si: Proiecte de case mari cu etaj

O alta caracteristica in tendinte si stil in materie de modele de case 2014 este functionalitatea. Asa ca o casa duplex, una adaptata nevoilor a doua familii, sau chiar casele care au spatii comune (gradina, beciul, garajul si mansarda) au fost si vor ramane cele mai cautate. Aceste proiecte au costuri mai mici, fara a pierde nimic din avantaje, iar o parte din cheltuielile de intretinere se reduc fiind suportate de mai multe familii. In materie de modele de case 2014 se poate vorbi cu certitudine de asociere si colaborare, situatie in care casele mari cu doua si chiar trei etaje, ridicate prin contributia a trei sau mai multe familii vor fi cele mai bune alegeri.

Sursa foto: proiecte-case-mici.blogspot.ro / case-ieftine

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply