Proiecte de case de vacanta. Pretul ideal

0

proiecte de case de vacanta (5)Se spune ca iarna iti faci car si vara sanie, asa ca daca umbli dupa proiecte de case de vacanta acum este momentul sa-ti faci planuri ca sa poti trece la treaba in primavara.

Este esential pentru oricare din aceste proiecte de case de vacanta ca pretul sa fie unul echilibrat si in raport direct produsul finit. Asta inseamna ca intaietate vor avea proiectele de case mici. Cele mai bune proiecte de case de vacanta sunt cele care iti acopera nevoile pentru o perioada limitata de timp, oferind confort si suficient spatiu pentru o familie medie. Trebuie luat in calcul ca atunci cand vorbim despre proiecte de case de vacanta acestea nu inseamna o a doua casa, ci doar … o casa de vacanta. Asta inseamna un stil mai auster, spatiu mai putin si gestionarea eficienta a spatiului astfel incat nevoile de locuit ale familiei sa fie satisfacute, dar casa sa ramana una mica.

Citeste si: Proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare

Ideea de la care pleaca oricare din aceste proiecte de case de vacanta este aceea a unui spatiu exterior – curte si gradina, cat mai generos, pentru ca o casa de vacanta inseamna un alt ritm decat cel din perioadele “de munca” si implicit petrecerea a cat mai mult timp in aer liber.

Daca as alege proiectul ideal dintr-o oferta de proiecte de case de vacanta as alege o casa din lemn, eventual cu posibilitatea extinderii prin dezvoltarea unei mansarde, cu trei camere si o baie. In camera de zi as include o mica bucatarie, si as adauga, neaparat, o bucatarie exterioara pentru perioadele de vara. Cele doua camere mici le-as organiza ca dormitoare, si as adauga in camera de zi solutii care sa permita folosirea lor ca loc de dormit, de genul canapele extensibile. Vorba aia, daca vin prietenii e mai mare rusinea sa nu ai unde sa-i culci.

Citeste si: Proiecte de case traditionale romanestiproiecte de case de vacanta (2)

Un alt detaliu esential in alegerea unei solutii ideale dintr-o oferta de proiecte de case de vacanta ar fi acela al sursei de incalzire din casa, unde as opta fara sa ma gandesc pentru sobe clasice, cu lemne. Sunt minime in ceea ce priveste costurile, au un randament excelent si respecta cel mai bine ideea de casa de vacanta. As adauga un boiler clasic pentru apa calda, iar singurul moft de la care nu as face rabat ar fi apa curenta si canalizarea (chiar si cu fosa septica).

Cele mai eficiente proiecte de case de vacanta sunt cele care includ o terasa, un cerdac sau orice alta amenajare exterioara casei.

Citeste si: Proiecte de casa fara etaj

Suprafata locuibila ideala pentru oricare din aceste proiecte de case de vacanta trebuie limitata la maximum 80 de metri patrati din mai multe motive. Costurile se mentin reduse la aceasta suprafata locuibila si se castiga spatiu verde.

In acesti parametri costurile pentru oricare din aceste proiecte de case de vacanta trebuie sa se situeze sub plafonul de 35.000 de euro si pana la 40.000 de euro inclusiv utilitatile. Valoarea redusa a casei vine din faptul ca este o casa de lemn, eventual din prefabricate de lemn. Nu am luat in calcul insa terenul care ridica pretul final pana la 50.000-55.000 de euro.

Sursa foto: delemn.ro/ magazinuldeproiecte.ro

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply