Casa de lemn la cheie

0

Pot sa marturisesc ca visez cu ochii deschisi la o casa de lemn la cheie. Avantajele si preturile unei case de lemn la cheie merita atentie din partea celor care viseaza, ca si mine, la o casa a lor.

Casa de lemn la cheie

O casa de lemn la cheie costa in medie cu circa 40-50% mai putin decat o casa din caramida, BCA sau beton cu aceeasi suprafata locuibila. Acesta este un avantaj major care trebuie luat in calcul. Un al doilea mare atu este acela ca durata de executie pentru o casa de lemn la cheie este de circa 3-5 luni, in functie de cat de mare este si de dificultatea terenului.

Citeste si: Locuinţe ecologice la preţuri mici

O casa de lemn este mult mai rezistenta la cutremur, comparativ cu o locuinta din caramida sau beton si asta pentru ca lemnul este mult mai elastic comparativ cu materialele de constructii clasice. In plus, greutatea proprie a unei case de lemn este mult mai mica decat cea a unei constructii din materiale traditionale, motiv pentru care fundatia este mai simplu de facut si mult mai economicoasa.

Citeste si: Modele de case mici

Casele de lemn au costuri reduse pentru cheltuielile de intretinere, tehnologia folosita, face ca aceste case sa fie mai usor de intretinut, fara sa mai aiba nevoie de renovari ulterioare. O casa de lemn la cheie nu are nevoie nici de izolare termica sau fonica pentru ca peretii prefabricati dupa metoda “sandvici” sunt gata izolati termic si fonic asigurand astfel o izolatie excelenta. Spre comparatie un perete din beton cu aceleasi calitati ca unul din lemn, in ceea ce priveste gradul de izolare, ar avea o grosime aproape dubla. Asta inseamna ca pentru aceeasi suprafata locuibila, suprafata construita este cu circa 10% mai mica pentru o casa de lemn la cheie.

Citeste si: Proiecte de case ieftine

In ansamblu, intr-o casa de lemn la cheie cheltuielile pentru incalzire sunt cu circa 30-40 % mai mici decat in cazul constructiilor executate din materiale clasice, ceea ce reprezinta un avantaj esential, pe termen lung.

Un alt argument pentru care eu visez la o casa de lemn la cheie este durabilitatea acestora, care se apropie de cea a constructiilor clasice. Durata de viata a caselor de lemn a crescut considerabil prin utilizarea solutiile de tratare a lemnului impotriva daunatorilor si incendiilor.

In ceea ce priveste costurile pentru o casa de lemn la cheie acestea variaza de la 180-200 de euro/mp pana la 200-260 euro/mp. Diferentele vin din complexitatea tratamentelor chimice prin care trece lemnul si din structura peretilor prefabricati de tip “sandvici”, de care vorbeam anterior. O parte din diferentele de pret vin si din complexitatea terenului pe care se construieste, dar si din dimensiunea casei. In general casele cu suprafata locuibila mica au un pret pe mp ceva mai mare decat cele cu o suprafata mai mare.

Sursa foto: habitatbois

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply