Lemnul natur, un detaliu fantastic și elegant pentru casă

0

Mobila din lemn natur este o provocare pe care trebuie sa o incerci pentru casa ta. Mobila din lemn natur nu se demodeaza niciodata, este extrem de frumoasa, are o personalitate unica si, foarte important, se incadreaza in orice decor indiferent daca este unul rustic, clasic sau modern. Versatilitatea pe care o are mobila din lemn natur vine din forma “bruta” pe care acest gen de mobila o expune si o transmite in casa.

Mobila din lemn natur este supusa unui proces minim de finisare. Imbinarile sunt evidente, iar formele sunt voit “din topor”. Lemnul este foarte bine slefuit si de regula are o minima protectie fiind lacuit cu o solutie incolora, pentru a fi protejat de impuritati, grasime si urme.

Lemnul nefinisat nefiind protejat de grund, lac sau vopsea este mult mai vulnerabil in fata umezelii. Problemele dispar daca aceste piese de mobilier sunt lacuite. Pentru interior este suficient, frumusetea lemnului natur nefiind cu nimic alterata.

Despre mobila din lemn nefinisat, natur se poate spune ca este “libera”, naturala, ecologica si are interventii minime din partea omului. Forma este cea care defineste acest tip de mobila si care ii da caracter rustic sau modern.

Mobila de lemn natur este potrivita in toate incaperile din casa. Piesele rustice sunt perfecte in hol si in domitor, imprimand un aer linistit primitor si calm incaperii. In bucatarile liniile drepte si regulate sunt cele mai bune alegeri. In bucatarie mobila din acest gen de lemn trebuie sa fie lacuita si tratata pentru a-i pastra frumusetea.

Piese de mobila din lemn natur, crud, pur, nevopsit se potrivest si unui decor modern, dar si ca spatiu de lucru.

In ceea ce priveste esenta din care sunt facute piesele mobilier, lemnul de brad si cel de fag, mai tare, sunt cele mai folosite, pentru nuanta lor deschisa la culoare. Se utiliza si stejar sau nuc, dar nuanta acestora este mult mai inchisa.

La capitolul avantaje pentru mobila din lemn crud trebuie trecut pretul mai mic, posibilitatea de a vopsi sau lacui piesele in culoarea pe care o preferi, eventual dupa un timp, ceea ce ofera acestor piese de mobilier o noua viata. daca ai norocul de a gasi un mester bun poti face tot felul de piese de mobilier pentru casa, la preturi foarte bune.

Mobila din lemn natur este delicata si trebuie ingrijita cu atentie. Nu o poti sterge decat cu o carpa uscata si moale, nu pot folosi solutii pentru mobila pentru ca se pateaza si-si pierde farmecul.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply