Cum mobilăm sufrageria

0

O sufragerie este recunoscută după un element important: canapeaua. Integrată în decorul camerei de zi, canapeaua poate fi cea care da tonul culorilor și a mobilei, iar cu siguranță confortul începe de la potrivirea ei cu nevoile de relaxare ale familiei. Procesul de a alege această piesă de mobilier poate părea o corvoadă, însă, cu informațiile necesare la dispoziție și alături de furnizorul potrivit, bucuria de a avea un produs potrivit în casa ta este ușor de obținut.

Alegerea modelului potrivit ție

Totul începe acasă. Depinde foarte mult modelul pe care îl vei alege și de spațiul în care vei amplasa canapeaua. Sugestia pentru un proces simplu este sa începi cu această hotărâre. Vrei să amplasezi piesa în camera de zi, în dormitor sau în camera de oaspeți? În funcție de dimensiunea camerelor, vei avea nevoie de o canapea extensibilă, un colțar sau o variantă modulară. În orice casă, este binevenită o piesă de mobilier practică și confortabilă.

Începe prin a măsura spațiul în care vei amplasa canapeaua. Și nu este vorba doar despre locul efectiv unde va fi poziționată, ci și relația dimensională cu elementele din camera respectivă, alături de punctele de acces. De exemplu, dacă există scări în casă și trebuie urcată la etaj, producătorul și cei care o vor livra trebuie să știe spațiul prin care va fi introdusă canapeaua.

Apoi, distanța dintre podea și lampadar este importantă. Astfel, se poate alege un model care să nu fie nici prea înalt, dar nici prea scund.

Gândiți-vă la înălțimea acesteia și pentru cei din familia voastră. Dacă bunicii voștri locuiesc în apartament sau casă, le va fi de ajutor un model mai înalt, pentru a nu le fi greu să se așeze sau să se ridice. O canapea făcută la comandă va rezolva orice cerință sau necesitate specială.

Trebuie să se ia în considerare toate obstacolele care ar putea interfera cu manipularea produselor de la intrarea în bloc sau casă până la spațiul în care vor fi așezate produsele.

De asemenea, trebuie lăsat un spațiu de 5 – 7 cm între canapea și alte elemente de decor, inclusiv peretele.

După acțiunile de măsurare, urmează integrarea modelului în decorul camerei. Ori ai stabilit deja stilul de decorare, ori poți alege o canapea care să deschidă drumul spre celelalte elemente din cameră. O să trecem prin câteva idei ce va vor ajuta în a alege modelul potrivit.

Să privim din punct de vedere funcțional. Poți alege o canapea de 2 locuri, 3 sau un colțar. Ea poate fi modulară, extensibilă sau simplă. Picioarele sale pot fi subțiri și elegante, sau poate avea o ladă de depozitare. Toate aceste aspecte servesc scopului pe care tu îl atribui acestei piese de mobilier.

O canapea cu lada, solidă și extensibilă servește unui spațiu mai mare, unei nevoi de depozitare a diverselor lucruri sau este utilă unei familii extinse. Dacă optezi pentru un colțar, ia în considerare și opțiunea de sezlong pentru ca relaxarea să fie completă. Plus că asigură un loc în plus pentru prietenii ce vă vor veni în vizită.

Dacă nu ai nevoie de utilitatea spațiului extra, atunci optează cu încredere pentru un model modern, cu picioare stilizate și materiale interesante care să completeze un decor aparte al camerei.

Produsul pe care îl vei alege trebuie să aibă un cadru rezistent și creat în mod profesionist. Caută producători ce folosesc materiale rezistente.

Materialul și țesătura trebuie să fie impecabile. Umplutura pernelor ar trebui să asigure o rezistență îndelungată, pentru a sprijini o postură bună și a oferi confort. Țesătura folosită indică un producător într-adevăr orientat spre calitate. Nu ai vrea ca la o joacă a copiilor această să cedeze.

O combinație puternică din punct de vedere calitate și durabilitate ar fi folosirea lemnului de fag și/sau brad, burete cu memorie și țesături cu rezistență de peste 30000 de cicluri de utilizare.

Orientează-te spre culoarea potrivită care să creeze ambientul perfect în camera unde se va afla canapeaua.

Nuanțele de alb și crem sunt potrivite pentru un decor romantic sau clasic. Această opțiune avantajează camerele ce au pardoseli închise la culoare, covoare cu nuanțe puternice pentru ca le scoate în evidență. O canapea albă se va completa foarte bine cu perne mici colorate sau fotolii cu printuri deosebite.  Astfel, culorile deschise merg foarte bine și în camerele decorate modern, vesel. Vizual, acestea pot echilibra materialele diverse și stilurile diferite. O canapea cu o culoare deschisă va completa frumos un perete vopsit cu o nuanță rece.

Culorile puternice (roșu, mov, verde, albastru) sunt cele care trebuie să existe într-o sufragerie spațioasă, luminoasă. Nu s-ar potrivi foarte bine în spațiile aglomerate. Acolo sunt potrivite culorile deschise, care să deschidă vizual spațiul.

Canapelele cu țesătura roșie sau galbenă, de exemplu, atrag privirea oricui. Sunt un element important în decorul unei camere și nu rămâne decât să le alături unui stil minimalist, modern.

Poți îndrăzni să alegi modele neobișnuite, colorate și care să îți facă din camera de zi spațiul unde te simți excelent. Dacă ai un apartament spațios, bucură-te de un model modular sau un colțar cu șezlong. În măsura în care furnizorul permite, poți crea un model care să permită folosirea unor materiale diferite – cel puțin la nivel de culoare. Odată ce îți alegi un producător ce poate face o canapea personalizată 100%, imaginația este singura limită.

O cale sigură prin care te asiguri că vei avea o canapea ce va completa decorul camerei este să comanzi mostre de material și să le analizezi din perspectiva specificațiilor spațiului. Înainte să îți comanzi o canapea personalizată asigură-te că îți sunt livrate mostrele de material care să îți indice diverse stiluri pentru a face alegerea cea mai bună.

Testul final al produsului îl vei putea face direct în sufrageria ta. Asigură-te că ai termen de returnare de cel puțin 30 de zile (da, este un serviciu ce se pretează și la acest tip de produse). One Living este producătorul care îți garantează acest beneficiu și consultanță pentru alegerea canapelei potrivite. În perioada de grație pentru retur, vei putea trece prin diverse momente ale zilei pentru familia ta și cei care vin în vizită. Încearcă o experiență completă pentru a decide dacă produsul este ceea ce îți trebuie. În cazul în care canapeaua comandată nu este o alegere pe măsura nevoilor și gusturilor tale, nu te descuraja. Vei știi ce elemente îți sunt necesare pentru a comanda o canapea care să fie locul tău perfect.

Întreținere și curățare

Odată cu modelul de material ales, verifică modalitățile de curățare și întreținere. Furnizorul produsului ar trebui să fie dispus în a acorda sfaturile și îndrumările necesare.

Dacă husa pentru perne este detașabilă, o poți spăla la mașina de spălat conform instrucțiunilor date de producător. Poți aspira praful și părul de animale cu un aspirator puternic sau chiar special pentru această operațiune.

Se poate împrospăta țesătura cu un spray bio produs din plante. Pulverizează soluția de la minim 30 cm, apoi șterge ușor cu o cârpă semi-umedă din microfibră.

Nu uita de părțile mai mici, precum picioarele, brațele, detalii cromatice din lemn, metal, plastic. După caz, șterge suprafața cu produsele potrivite.

Transportul este iar un aspect foarte important în comanda unei canapele. Trebuie să alegi un furnizor care oferă transport gratuit pentru toate comenzile.

Cea mai bună cale de a fi mulțumit cu alegerea unei canapele noi este să afli ce model vrei și să colaborezi cu un producător de încredere precum One Living. Începe cu măsurarea spațiului în care trebuie amplasată canapeaua, inclusiv a distanței față de elementele din camera de zi. Află cât de mari sunt ușile de acces în bloc și apartament sau casă. O dată ce ai creat schema de dimensiuni a locuinței, se trece la următorul pas.

Alege stilul în care vrei să îți fie decorată sufrageria. Dacă îl ai creat deja, este un pic mai simplu pentru că trebuie doar să alegi modelul canapelei. În cazul în care începi de la zero, poti alege întâi tipul de mobilier. Nu degeaba se spune că o cameră de zi fără canapea este incompletă. Culoarea, dimensiunea și materialul sunt elementele ce îți vor dicta deciziile de design interior. Mergi pe nuanțe puternice dacă vrei să ai camere moderne, vesele, complexe din punct de vedere cromatic. Totodată, dacă vrei să creezi echilibru între două stiluri de decor, se potrivește o canapea în nuanțe deschise (alb, crem). Stilul clasic, sobru este completat de o canapea de nuanță neagră. Accesoriile sunt și ele utile în completarea tabloului vizual din camera de zi. Alege cu încredere perne de diferite mărimi, culori sau piese de mobilier precum fotolii, colțare.

Un aspect important alături de culoare este funcționalitatea canapelei. De cine va fi folosită? O familie mare, un cuplu, o familie cu animale de casă? În conformitate cu spațiul măsurat, poți opta pentru un colțar cu șezlong, o canapea de 2 sau 3 locuri, rabatabilă sau simplă. Complementar cu tipul de canapea, trebuie să alegi și țesătura împreună cu materialul husei. Comandă înainte o serie de mostre pentru a face o alegere bună. Întreținerea și curățarea canapelei nu trebuie să fie o corvoadă, ci un proces simplu. Ajută-te de experiența producătorului și informează-te asupra aspectelor practice înainte de a stabili o comandă.

Cu toate aspectele menționate, alegerea unei canapele devine o decizie informată și plăcută pentru viitorul casei tale. Iar procesul de comandă și personalizare trebuie să fie cât mai orientat înspre client, așa că mergi către producători profesioniști care oferă aceste servicii.

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply