Cum dai culoare unei camere monocrome. Lecție de stil

0

În primul rand trebuie spus că o cameră monocromă este tristă şi lipsită de strălucire, iar asta face din acea încăpere una neprietenoasă şi sumbră, indiferent cât de frumoase şi elegante sunt piesele de mobilier. Te provoc la o lecţie de stil. Află cum dai culoare unei camere monocrome.

O cameră monocromă este cea în care totul este într-o singura culoare sau în tonuri apropiate ale aceleiaşi culori. Imaginează-ţi o cameră bej-maro. Podele si pereţi bej-maro, canapele bej, perdele bej, covor bej-maro. O cameră cu piese frumoase, luminoasă, dar fără culoare, fără viaţă, fără vlagă. Imaginează-ţi că este o cameră unde nu poţi face schimbări prea mari. Nu poţi (sau nu vrei) să schimbi covorul, nu poţi schimba culoarea pereţilor şi nu poţi pune o husă colorată pe canepea (ceea ce ar putea fi o soluţie simplă şi rapidă).

lecţie de stil

Citeste si: Accesorii cu pasiune pentru case frumoase

Iată ce trebuie reţinut din această lecţie de stil. Într-o cameră monocromă este vital să aduci pete de culoare. Regula este valabilă indiferent care este culoarea dominantă. Dacă culoarea de bază este bej şi maro petele de culoare trebuie să fie cel puţin două-trei pentru ca atmosfera să se destindă şi să se coloreze.

Citeste si: Cum decorezi o camera alba?

Culorile de accent pe care trebuie să le alegi trebuie să fie din zona opusă culorii dominate, trebuie să fie nuanţe calde, dar intense. Nu omite – şi ţine minte din această lecţie de stil acest amănunt, nuanţele metalice, extrem de personale şi tonice într-o cameră monocromă. Concret în cazul camerei decorată doar în bej-maro soluţia ideală este roşul, galbenul dulce şi pentru personalizarea camerei, note de verde si portocaliu.

Citeste si: 5 trucuri care iti incalzesc casa, fara consum de energie

Schimbă draperia şi îndrazneşte o culoare tare şi uniformă. În cazul de faţă am ales rosul cald. Are rolul de a compensa culoare bloc din cameră. Soluţia este valabila şi în cazul altor camere monocrome. Schimbă faţa unui taburet cu a doua culoare de contrast în opoziţie cu bej-maro şi în contrast cu draperia. Important este ca acest ansamblu să fie echilibart de o faţă nouă pentru unul din fotoliile din cameră. Simetria formelor este combinaţa nefericită într-o cameră monocromă, iar asimetria prin culoare va rupe simetria formelor, obositoare într-o cameră fără accente de culoare. În concluzie îmbracă unul din fotolii în culoarea draperiilor. Draperia nu va mai şoca prin masivitatea culorii, iar aerul o să prindă viaţă.

Citeste si: Culorile casei tale iti dezvaluie personalitatea

În linii mari aceasta a fost o lecţie de stil. La toate aceste detalii din această lecţie de stil mai adăugă o perdea fina, semitransparentă şi neapărat albă, cateva perrne de decor colorate şi gata! Camera plictisitoate a devenit vie şi prietenoasă!

Sursa foto: Thinkstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply