Inveseleste gradina cu verbine!

0

Dacă vrei să dai un aspect… zglobiu grădinii tale, o alegere inspirată este să apelezi la verbine. Aceste flori frumoase și vesele nu au pretenții de la sol, sunt foarte florifere și au o durată a înfloririi extrem de lungă. Grădina ta colorată de verbine îți va da o stare de bine ori de câte ori o privești!

Florile sunt micuțe, dar grupate în inflorescențe în vârful lăstarilor, devin mai vizibile. Culorile intense și punctele albe din centrul lor le fac să iasă în evidență, să-și împrăștie strălucirea și să zâmbească sub razele binefăcătoare ale soarelui. Verbinele arată minunat în grădini și, alături de petunii și de mușcate, sunt printre cele mai folosite flori la decorarea balcoanelor și a teraselor. Se înmulțesc prin butași sau prin semințe (cele din semințe sunt mai viguroase), le poți semăna din luna februarie, dar cel mai comod este să cumperi răsaduri. Alege unele sănătoase, transplantează-le în locuri însorite și ciupește-le vârfurile, ca să stimulezi ramificarea tufelor. Udă-le moderat, dar regulat; în lipsa apei, rămân mici și fac flori puține. Îndepărtarea florilor trecute stimulează înflorirea.

verbine rosii, roz, grena, mov
Foto: Flori Lixăndroiu

Roșii, roz, grena, mov-închis sau mai palid, florile verbinelor se aștern în covoare multicolore stropite cu puncte albe și nu te lasă să treci pe lângă ele fără să le admiri.

Plasate în straturi cu amestecuri florale de vară, verbinele se simt foarte bine alături de crăițe, petunii sau flori de piatră. Toate aceste flori iubesc lumina soarelui și strălucesc superb sub razele lui. Verbinele arată bine și dacă sunt singure, și dacă sunt strecurate printre alte flori. Dacă sunt plasate în amestecuri aparent haotice, au un aer ghiduș, iar dacă sunt plasate în grupuri compacte, mai ales monocolore, verbinele au stil.

Articol adaptat din revista Casa lux – mai 2013

Autor: Flori Lixăndroiu

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply