5 plante dragi pentru balcon

0

Plante dragi pentru balcon

5 plante dragi pentru balcon vor schimba înfățișarea acestei camere! Transformă balconul într-o mini-grădină folosind plante şi accesorii adecvate. Soluţia noastră? Plante agăţătoare care ocupă foarte puţin loc.

Plante dragi pentru balcon: steluţe de ceară

Cerica (Hoya Carnosa), originară din sudul Asiei şi Australia, este o plantă căţărătoare veşnic verde, cu frunze cărnoase, ovale, şi cu flori mici, cerate, dispuse în mănunchiuri sub formă de umbrelă sau glob şi foarte parfumate. Ca plantă de interior, Cerica îşi păstrează obiceiul de a se căţăra şi creşte destul de mult, depăşind frecvent un metru lungime. Va trebui, aşadar, să îi asiguri un suport pe care să se urce în voie.

Citeşte mai multe despre Floarea de ceară

Plante dragi pentru balcon

Plante dragi pentru balcon: frumuseţe indiană

Originară din regiunile fierbinţi ale Indiei, thunbergia (Thunbergia grandiflora) preferă locurile însorite şi călduroase, la adăpost de curenţii de aer, şi o umiditate a aerului relativ crescută. Nu-i cazul, însă, să-ţi faci probleme cu îngrijirea ei. Tunde din când în când thunbergia pentru a o ajuta să crească viguros şi pentru a încuraja producerea de noi flori.

Plante dragi pentru balcon

Plante dragi pentru balcon: arabesc floral

Gloriosa sau Crinul de Malabar, cum i se mai spune, încântă orice privire. Bobocii au o culoare verde pal şi petalele îndreptate în jos. Pe măsură ce se deschid, petalele se încreţesc pe margini şi se arcuiesc pe spate, oferind privirii culorile lor spectaculoase, care variază de la galben deschis până la stacojiu, în funcţie de specie. Spre deosebire de rudele ei din familia crinului, Gloriosa este o plantă căţărătoare şi, folosindu-se de vârfurile frunzelor transformate în mici cârcei, acoperă suporturi, pergole şi chiar terase şi garduri.

Află o mulțime de lucruri interesante despre Garoafe

Plante dragi pentru balcon

Plante dragi pentru balcon: floarea pasiunii

Floare pasiunii este o mare iubitoare de căldură şi lumină, aşa că vara o poţi ţine afară sau pe balcon. Ai grijă doar să aibă pământul în permanenţă umed. Iarna suportă răcoarea, dar nu mai puţin de 10°C, şi trebuie ţinută într-o încăpere luminoasă şi udată mai rar.

Plante dragi pentru balcon

Plante dragi pentru balcon: parfum de iarnă

Iasomia de iarnă (Jasminum polyanthum) transformă anotimpul friguros într-o perioadă plină de magie şi parfum. Florile mici şi delicate ca steluţele de zăpadă apar în prejma Crăciunului şi durează până spre sfârşitul primăverii. Ca să fii sigură că te vei bucura de ele, ai grijă ca începând cu luna septembrie să ţii planta într-un loc răcoros (cca. 10°C), deoarece diferenţa de temperatură dintre anotimpuri reprezintă un element foarte important în formarea bobocilor.

Vezi cum te poţi abona la revista Casa şi grădina

Articol publicat în revista Casa şi grădina  *  Text: Patricia Uşurelu  *  Foto: Fotolia – Scisetti Alfio, Sophia Winters, Emer, Anthony Hall, danako

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply