Floarea pasiunii, o floare exotica pentru ghiveci

0

Floarea pasiunii, numita si Passiflora, este o planta cataratoare cu flori exotice care poate creste foarte bine in ghiveci. Pentru ca nu poate suporta in nici un fel temperaturile scazute planta poate fi cultivata doar in ghiveci, astfle incat sa o poti tine vara afata, iar in sezonul rece, in locuri protejate.

Floarea pasiunii

Citeste si: Pachira Aquatica, arborele cu bani din sufragerie

Floarea pasiunii depinde de temperatura si de soare. Nu suporta frigul (moare la temperaturi mai mici de minus 5 grade), are nevoie de lumina, dar trebuie ferita de razele directe ale soarelui, nu suporta curentii de aer, are nevoie de apa si de un sol care sa dreneze bine.

Floarea pasiunii (2)Desi pare pretentioasa, floarea pasiunii se dezvolta bine daca o plasezi in ghivece mari si o tii vara in colturile protejate ale gradinii, iar iarna in casa. Daca vara are nevoie de lumina, iarna suporta sa sta in locuri mai intunecate pentru ca este oricum in perioada de repaus. Frunzele trebuie stropite frecvent cu apa.

Cultivata in ghiveci, floarea pasiunii sau Passiflora trebuie ferita mai ales de soarele de la amiaza. Daca sta in soare marginea frunzelor incepe sa se usuce. Daca este multumita de conditii, florile fac un fruct de forma unui ou (necomestibil).

Floarea pasiunii (1)Primavara si vara floarea pasiunii trebuie udata abundent, dar are nevoie de un sol cu drenaj bun. Chiar daca floarea pasiunii iubeste umezeala, trebuie udata din nou numai in momentul in care pamantul se usuca la suprafeta ghiveciului.

Floarea pasiunii nu are nevoie de un pamant special, crescand la fel de bine si in solurile acide si in cele alcaline, dar are nevoie vara de ingrasaminte de uz general pentru plantele in ghivechi.

Citeste si: Gomphrena, flori de imortele

Floarea pasiunii trebuie taiata primavara devreme sau numai dupa inflorire. Trebuie taiata cu grija din tulpinile laterale care au produs flori. Pentru a-i stimula inflorirea, primavara tunde scurt lastarii batrani, pentru ca florile se formeaza numai pe lastarii produsi in acel an.

Floarea pasiunii nu creste foarte repede, dar fiind o planta cataratoare are nevoie de un ghidaj, iar planta o sa creasca spectaculos. Se preteaza pentru ghivece agatate, caz in care trebuie tunsa constant si poate forma o tufa bogata, curgatoare.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net/hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply