Gomphrena, flori de imortele

0

Gomphrena, flori de imortele sunt o mare bucurie in gradina ta. Gomphrena, flori de imortele este o planta anuala care face flori globulare in culori vibrante, mov, portocaliu, rosu, galben sau roz. Exista si Gomphrena cu flori albe, iar daca amesteci semintele gradina ta o sa fie o adevarata simfonie de culori.

Gomphrena, flori de imortele

Citeste si: Glicina mov, frumoasa japoneza

Gomphrena, flori de imortele are marea calitate de a pastra culoarea vie a florilor si dupa ce acestea se usuca (se taie cand sunt in plina forma si se usuca la aer), fiind exceptional de utile pentru tot felul de decoratiuni. Petale florilor de Gomphrena, flori de imortele nu cad si raman perfect colorate ani in sir. Gomphrena, flori de imortele este perfecta si pentru gradina, dar poate plantata si in ghivece in casa.

Gomphrena, flori de imortele este o planta putin pretentioasa, ba mai mult, fiind iubitoare de soare poate fi folosita in zonele intens batute de soare sau amestecata in semintele de gazon. Gomphrena, flori de imortele este usor de intretinut se dezvolta rapid  si atrage si fluturi si albine.

Citeste si: Macesul, trandafirul salbatic

Gomphrena, flori de imortele (2) - CopyGomphrena este o planta originara din America Centrala. Desi este o planta anuala semintele se prind singure astfel ca o data semanata vei avea mai mult ani Gomphrena. Creste pana la o inaltime de 30 de centimetri, frunzele sunt ovale verzi intens iar plantele se tolereaza unele pe altele daca sunt semanate des, astfel ca pot da o imagine vizuala exceptionala gradinii.

Gomphrena, flori de imortele face flori in iunie si rezista pana in octombrie. In gradina au nevoie de soare si apa, dar perioadele intre stropiri pot fi lungi.

Planta trebuie udata bine, pana ce apa balteste, dupa care se poate lasa si doua saptamani fara apa. De cele mai multe ori apa de ploaie ii este suficienta.

Gomphrena suporta orice fel de sol, cu exceptia celui puternic alcalin. Gomphrena, flori de imortele nu are probleme cu daunatorii, una din suferintele plantei fiind solul acid si udatul excesiv sau perioadele indelungate de ploaie. Nu suporta gerul intens, desi are o mare capacitate de adaptare. Semintele de Gomphrena, flori de imortele germineaza de cele mai multe ori singure.

Citeste si: Kalanchoe, printesa din Madagascar

Poti stimula inflorirea in valuri a plantei daca rupi din bobocii de floare, in cazul in care sunt prea multi.

Sursa foto: ©joeyphoto/Fotolia / ©Mr.supakiat/Fotolia /

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply