Idei practice pentru un balcon modern

0

Balconul unui apartament poate fi atracția casei și zona de relaxare, mai ales dacă ai creativitatea și inspirația la îndemână! Dă startul unei noi provocări și vezi cum proiectul tău prinde viață, iar amenajarea balconului devine propria-ți operă de artă. Ce spui?

Cum în această perioadă suntem nevoiţi să evităm spaţiile aglomerate, cu toţii încercăm să ne petrecem timpul în natură atât cât ne mai permite vremea, dar să ne şi găsim cât mai multe preocupări în casă. Tocmai de aceea, dacă vrei să te bucuri pe deplin de fiecare colţ din casa ta, îţi sugerăm câteva idei practice pentru a-ţi înfrumuseţa balconul şi a-l transforma într-unul modern, care să fie pe placul tău şi al întregii familii.

Chiar dacă consideri că spaţiul este prea îngust şi insuficient pentru a da startul unei mici reamenajări, chiar astfel de spaţii pot trece prin transformări uimitoare şi fără eforturi de timp ori băneşti considerabile. Desigur că modalitatea în care doreşti să amenajezi totul în detalii depinde de preferinţele personale, de nevoile fiecăruia şi de confortul vizual pe care fiecare îl resimte atunci când astfel de proiecte de casă prind viaţă. Aşa că dacă eşti fericitul posesor al unui balcon, iată câteva idei care sperăm să îţi anime mica oază de linişte!

Pardoseala balconului

Primul aspect pe care îl poţi lua în calcul este podeaua balconului. Dacă vrei să te orientezi spre soluţii mai simple, în buget, dar totuşi aspectuoase, poţi consulta cataloage cu covoraşe, poteci sau de ce nu, preşuri tradiţionale cum se ţeseau odată la război de către bunicile noastre. Poţi alege nuanţe mate, ori viu colorate, din materiale diferite, mai aspre sau catifelate, în funcţie de ce îţi doreşti mai mult şi pe termen lung.

O altă soluţie este să reamenajezi podeaua prin a pune o gresie plăcută ochiului tău, sau chiar o pardoseală de lemn. Lemnul în balcon poate conferi o senzaţie profundă de relaxare şi te ajută să te simţi mai aproape de natură. Lemnul este foarte avantajos fiindcă se găseşte într-o multitudine de variante, iar cu siguranţă la consultarea unui catalog cu oferte vei găsi ceea ce cauţi. Încearcă să estompezi clasicul beton şi să ai încredere în procesul tău creativ, astfel te vei umple de fericire când proiectul va fi desăvârşit!

Pereţii balconului

Deşi nu le acordăm o atenţie deosebită, pereţii balconului pot produce efecte uimitoare atunci când designul ne este unul special. Nu îţi trebuie cele mai luxoase materiale, ci doar puţină inspiraţie şi totul va arăta cu totul altfel. Și aici ai mai multe variante, iar tu poți alege varianta care te animă cel mai mult.

Astfel, pereții pot fi acoperiți cu gard verde artificial, fiind o variantă ieftină și de efect. O altă soluție este gardul din răchită, bambus, lemn de salcie, ori din alt material lemnos care să se îmbine perfect cu tonul în care este amenajat balconul. În general, elementele naturale tind să creeze un ambient mai plăcut decât simpla schimbare a culorii pereților, care nu aduce neapărat un efect de schimbare considerabil.

Mobilă de balcon

Pentru mobilarea balconului nu ai nevoie de foarte multe obiecte, însă fiind un spațiu destul de îngust de obicei, tot ce alegem trebuie selectat cu atenție pentru a nu aglomera și mai tare decât înainte.

Ca mobilier, poți începe cu o masă pătrată, rotundă, ori dreptunghiulară, care poate fi pliabilă (dacă ai nevoie uneori de mai mult spațiu) sau de sine stătătoare. De altfel, nu uita nici de scaunele de balcon, care pot fi găsite într-o mulțime de variante, culori și forme, așa că alege ceea ce îți satisface bugetul, dar și sentimentul de relaxare. Mai mult, poți opta și pentru un leagăn suspendat, un balansoar cuib sau un simplu scaun cu balansoar pe care te poți așeza după o zi lungă și încărcată de tot felul de activități. În sfârșit, dacă un mic spațiu de depozitare este vital, un raft de lemn îți va fi de folos pe viitor!

Pentru pasul acesta, rezervă-ți timp să consulți diverse cataloage cu oferte, cel puțin o săptămână, compară prețurile, calitatea materialelor și construiește-ți proiectul punând pe foaie tot ceea ce îți dorești să vezi când totul este gata. Pe Kimbino.ro găsești în același loc toate broșurile magazinelor care te-ar putea ajuta într-un astfel de proiect, astfel că poți găsi pentru Dedeman catalog cu cele mai bune prețuri la mobilier, articole de amenajare a casei, plante decorative și multe altele. Cu Dedeman oferta este întotdeauna variată și cu siguranță vei găsi ceea ce cauți!

Plante de balcon

Dacă iubești plantele, câteva ghivece verzi și maiestuoase vor da o notă de eleganță balconului, care te vor și antrena zilnic cu nevoia lor de a fi îngrijite. Așa că, de ce nu? Ce spui de un portocal pitic care să te ducă cu gândul la valurile grecești? Sau o aloe vera, o plantă atât de miraculoasă, vindecătoare și specială? Cactuși, plante exotice, perene, jardiniere, plante care se agață sau care atârnă, toate acestea pot fi integrate armonios în mica ta grădină de balcon.

De altfel, plantele aromatice de balcon, cum ar fi busuiocul, menta, oregano, rozmarinul, salvia sau cimbrul, pe lângă mirosul fantastic care te poartă în oaza mediteraneană, pot fi de mare ajutor în preparatele tale, iar gustul proaspăt este incomparabil!

Accesorii personale și decorațiuni

În sfârșit, când totul este aproape gata, poți stiliza totul adăugând diverse obiecte decorative, sau corpuri de iluminat, dar și obiecte personale: un raft cu câteva cărți preferate, ori ziare, reviste, pe care vrei să le răsfoiești ocazional, un ceainic sau o cafetieră, un tablou, un panou cu poze, jocuri de societate sau orice altceva ce îți aduce plăcere atunci când privești.

Sperăm ca ideile noastre să îți fie utile în noul tău proiect de casă și să te bucuri de fiecare pas până când totul arată splendid! 

Citește și: Cum să cultivi singur plante aromatice pe balcon sau în bucătărie 

 

Sursă: agenția SeoPower

Sursă foto: pixabay, pexels

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply