5 idei pentru o terasă cu stil și buget redus

0

A venit vremea frumoasă și odată cu ea, vremea să amenajăm spațiile exterioare ale căminului nostru. Dacă facem treabă bună, mărim spațiul nostru de locuit. Un loc unde dimineața poți să bei cafeaua în tihnă, să te extinzi după o zi plină de lucru sau, de ce nu, home office-ul tău infuzat cu vitamina D. Lipsa fondurilor nu este o scuză, căci cel mai probabil ai toate cele necesare la îndemână. Tot ce trebuie să faci e să le armonizezi cu spațiul și cu stilul tău. De ce ai nevoie?

  1. De o măsuță

Poate fi o măsuță veche, redecorată sau un scaun, chiar și o noptieră reutilizată. Fața de masă nu e o idee bună din cauza vântului și a precipitațiilor. Cel mai bine e să decorezi suprafața ca și cum ai avea o față de masă. Go wild! E important ca finisajul să fie neted și rezistent la apă, astfel nu vei avea nevoie de prea multă energie pentru menținerea ei.

  1. De scaune, bancă, fotolii sau o canapea

Să fie comode! Ai ceva dar e învechit sau urât? I-a sosit vremea. Știai că se poate vopsi cu Annie Sloan Chalk Paint? Poți vopsi și fețe de perne, să fie în ton. Lasă cuvertura pentru ceilalți. Alege culoarea ta preferată, orice culoare.

  1. Plante

Nu trebuie să cheltui o avere. Oale vechi, sau cașpouri de diferite forme pot fi uniformizate cu aceeași culoare, sau aceleași decorațiuni. Ai nevoie doar de  un sac de pământ, și niște mușcate. Sau de ce nu o comodă veche cu sertare pline de plante. Culoare și viață!

  1. Covor sau podea colorată

Preferi ceva moale și plăcut la atingere când pășești?  Nu îți place betonul fierbinte? Poți alege să pui un covoraș de baie sau covor din bambus, preș. Ce ai prin casă. Dacă nu îți place culoarea, o poți revopsi. Dar dacă nu vrei textile, poți vopsi direct pe beton, poți folosi ștampile sau șabloane pentru un efect wow.

  1. Fundal colorat, care să dea ton stilului pe care îl dorești

Probabil cel mai important e să ai un fundal, perete, gard care să dea tonul. Poți merge pe un stil de perete vechi, cu straturi diferite de culori. Sau poți picta pădure, fluturi, iederă. E important să alegi o temă, să încadrezi toate acesoriile și mobilierul, totul să fie în același stil.

Se pot face multe, dacă ai inspirație și materiale ușor de folosit. Noi îți recomandăm să folosești Chalk Paint, pentru că se poate aplica pe aproape orice, astfel poți uniformiza în culoare elemente foarte diferite. Poți să creezi exact nuanța pe care o dorești, deoarece e o vopsea cu pigmentare puternică și culorile vor ieși vii, vibrante. Nu trebuie să șlefuiești, nu ai nevoie de grund.  Pregătești suprafața cu o curățare și degresare riguroasă. Ai nevoie de șmirghel doar dacă întâlnești rugină sau vopsea veche, ce se decojește.

Elementele sus menționate pot fi vopsite și pregătite într-un sfârșit de săptâmână cu bani puțini. Iar rezultatul va fi pe gustul tău și unic. Deci, faceți turul casei, alegeți elementele ce trebuie mutate afară, faceți-vă planuri și spor la treabă! Ne vedem pe terasă sau verandă!

Pentru know-how și inspirație dați click AICI.

 

Sursa:  AnnieSloan

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply