Floarea de piatra. Floarea care suporta seceta

0

Floarea de piatra este ideala in zonele calduroase, batute intens de soare, dar si in zonele secetoase cu pamant sarac.

floarea de piatra

Floarea de piatra (Portulaca grandiflora), intra in categoria florilor pitice, cu tulpina scurta si se preteaza perfect pentru zone cu teren sarac si uscat. Floarea are aproape aceeasi inaltime cu iarba, asa ca poti avea o gradina plina de flori fara nici un fel de complicatii in ceea ce priveste udarea sau ingrijirea. Floarea de piatra nu creste mai inalta de 10-15 centimetri.

Floarea de piatra este originara din America de Sud, este o planta anuala, cu flori mici, colorate.

Floarea de piatra poate avea flori rosii, roz, galben, portocalii sau albe. Floarea de piatra infloreste la finele lui mai si rezista toata vara, pana tarziu in octombrie si ofera un covor colorat pentru toata vara.

Citeste si: Bujorii de gradina. Plantare si ingrijire

Cea mai buna cale de cultivare, fiind o floare anuala, este rasadirea de seminte in primavara, ideal in martie. Semintele (alege seminte de flori de piatra de culori diferite si amesteca-le) se imprastie direct in iarba.

Semanantul se poate realiza si direct in gradina, dar planta va incoltii doar atunci cand temperatura este prielnica.

Plantele crescute produc seminte care rasar singure anul urmator, singura nevoie fiind aceea de a fi udate in cursul lunii aprilie si mai. Dar deseori le este suficienta doar apa de ploaie.

Suprafata semanata cu flori de piatra se extinde foarte repede, asa ca dupa o prima semanare directa, floarea de piatra rasare spontan in anii urmatori. Floarea de piatra poate fi crescuta si in ghiveci si este foarte potrivita pentru jardiniere la ferestrele batute de soare.

Citeste si: Fereastra cu flori. Cateva sfaturi pentru jardiniere

Floarea de piatra are nevoie de un sol nisipos, care sa se dreneze bine. Prefera solurile uscate, sarace si nu are nici un fel de pretentii in ceea ce priveste conditiile de mediu. In gradina floarea de piatra practic nu are nevoie de udari. Daca ploua macar o data la doua saptamani este sufiecient. In plus prea multa apa distruge radacina, deci nu trebuie plantate in locurile umede sau unde apa balteste. Practic floarea de piatra creste acolo unde nu creste nici o alta floare. Se simte foarte bine pe marginea aleilor. Seara florile se inchid si se deschid la primele raze ale soarelui.

Floarea de piatra face parte din acea categorie de flori care raman proaspete si vesele chiar si in zilele caniculare, mai multe zile la rand. Locul preferat de floarea de piatra este cel batut de soare. Nu-i prieste umbra si are nevoie cel putin cateva ore, pe zi, de soare direct.

Citeste si: Trandafirii pitici. Cum ii ingrijesti

Floarea de piatra este o mare atractie pentru melci, pe care ii poti tine departe de zona in care se afla floarea de piatra cu borduri date cu var.

Sursa foto: ©jukree/Fotolia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply