Gradina eco din balcon

0

Gradina eco din balcon (1)Dacă visezi la legume şi verdeturi proaspete, crescute în natural, dar nu ai la dispoziţie decât balconul află câteva detalii importante pentru grădina eco din balcon. Grădinăritul este una din cele mai relaxante şi mai sănătoase activităţi. Este bine să o faci în grădină, dar satisfacţii îţi poate oferi şi grădina eco din balcon.Iată câteva sfaturi care te pot ajuta sa realizezi propria ta grădină urbană din balcon.

Alege ghivece potrivite. Marele secret pentru grădina eco din balcon stă în alegerea ghivecelor potrivite. Poţi alge şi recipiente din teracotă sau ceramică şi dacă, totuşi, alegi ultima soluţie, adică recipientele din plastic pentru că sunt sunt mai ieftine, încercă să te orientezi către cele realizate din materiale reciclate. Măcar ai o justificare pentru alegerea făcută.

Citeste si: Cei mai rezistenti pomi fructiferi

Alegerea solului este un pas esenţial în planul de amenajare pentru grădina eco din balcon. Este de preferat să aleagi un sol sănătos, de grădină, care nu a fost supus tratamentelor cu substante nutritive în ultimii ani, singurul nutrient acceptat fiind compostul. Compostul reprezintă un element foarte important pentru solul unei gradini eco, fie ea chiar şi de balcon, pentru că plantele au nevoie de substanţe minerale şi organice pentru a se dezvolta corespunzător.

Alegerea răsadurilor este un alt pas important pentru grădina eco din balcon. Dacă ai prieteni sau cunoştinte pasionate de grădinaritul organic, cere-le ajutorul. Seminţele sunt esenţiale aşa că alege marfă de calitate.

Gradina eco din bacon este practic funcţională dacă aceşti paşi sunt împliniţi, dar abia acum începe munca de grădinar.

Buna evoluţie pentru grădina eco din balcon înseamnă îngrijirea plantelor, udarea şi tratamentele pentru acestea. Evident fiind vorba despre grădina eco din balcon trebuie să folosesti doar substanţe eco. Există plante care pot susţine creşterea legumelor, dupa cum există tratamente de stimulare a creşterii tot eco. Totul este să respecţi cantităţile şi momentul în care aceste tratamente trebuie aplicate.

Citeste si: Solutii impotriva daunatorilor de gradina

Gradina eco din balcon (3)Grădina eco din balcon poate “funcţiona” chiar şi în perioada sezonului rece, dar pentru asta ai nevoie ca balconul să fie închis şi îndreptat spre sud sau vest pentru ca plantele să aibă suficientă lumină pentru a se dezvolta. Lumina este unul din ingredientele de bază pentru grădina eco din balcon, soarele fiind în egala masură hrană şi tratament pentru gradina. Dacă balconul este închis, grădina eco din balcon o să fie cu siguranţă un succes, dar trebuie să asiguri plantelor o ventilaţie corespunzătoare şi menţinerea unei temperaturi de confort pentru dezvoltarea plantelor. Asta inseamnă că trebuie să găseşti echilibrul între sursa de căldură şi ventilaţie.

De regulă grădina eco din balcon intră pe rod în circa două luni în perioada caldă şi în trei luni în sezonul rece.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply