Solutii impotriva daunatorilor de gradina

0

 

Cum vine vara, gradina este atacata de tot felul de insecte sau animale care pot dauna plantelor. Iata cateva idei ca sa scapi de ele.

Chiar daca primul impuls este acela de a apela la solutii chimice pentru un rezultat cat mai rapid, exista si cateva metode organice care functioneaza la fel de eficient.
• Capcana pentru insecte: o musca sau o viespe nu sunt tocmai benefice pentru plantele si legumele din gradina. Pentru a le captura, poti sa realizezi o capcana cu ajutorul unei sticle de plastic cu gat ingust. Tot ce trebuie sa faci este sa umpli sticla cu o solutie dulce care atrage insectele, dar care nu mai pot iesi din cauza peretilor lipiciosi ai sticlei. O alta varianta este sa comanzi astfel de capcane aici sau aici.
 
• Insecticide organice: pentru insectele care invadeaza legumele si fructele din curte, o solutie care nu le umple de produse chimice este de preferat. Cea mai cunoscuta varianta este pamantul de diatomee, folosit cel mai adesea in amestec cu pamantul de flori. Se gaseste la florarii.
• Protectie impotriva animalelor: pentru a tine departe daunatorii de dimensiuni mai mari decat insectele, ar trebui sa imprejmuiesti spatiile plantate cu un gard din plasa sau din sarma ghimpata. La fel de bine poti sa alegi o tehnologie avansata a unui gard electric (gasesti asa ceva aici sau aici). Pentru cartite, ai varianta unor capcane (vezi aici si aici).

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply