Flori de toamna

0

flori de toamnă pentru grădină (3)În grădină fiecare anotimp are florile lui. Vorbim despre trei flori de toamnă pentru grădină. Cele trei înfloresc și luminează grădină de la finele lui august  până la sfârșitul lui noiembrie dacă toamnă este frumoasă și caldă.

Citeste si: Plantarea capsunilor toamna

Crizantemă este considerată floarea toamnei și o vedetă între toate aceste flori de toamnă pentru grădină. Începe să înflorească la sfârșitul verii. Crizantemele se plantează primăvară că să aibă timp să se dezvolte. Vară se udă cu dărnicie și de două-trei ori vârfurile plantelor se rup, până în luna iulie pentru a stimula înflorirea.  Dacă nu se realizează această operațiune, crizantemă de grădină face puține flori, iar acestea vor fi mici.

Înflorirea plantelor este stimulată de scăderea luminii soarelui.  Crizantemele preferă locurile luminoase în grădină, dar nu neapărat în bătaia directă a razelor soarelui. Suportă aproape orice fel de sol, dar au nevoie de apa. Pot să fie plantate direct în sol sau în ghivece.

Citeste si: Plante cu flori albastre

flori de toamnă pentru grădină (1)O mică răsfățată în lista cu flori de toamnă pentru grădină sunt panseluțele. Poți să dai viață grădinii, în perioadă de tranziție între două anotimpuri cu panseluțe.

Citeste si: Marul din gradina

Micuțele panseluțe sunt unele dintre cele mai cunoscute și printre cele mai iubite specii de flori.  Pentru grădină ta cea mai bună soluție este să cumperi plăntuțe cu boboci pe care să le transferi în pământul din grădină.

Poți să găsești panseluțe în aproape orice culoare, de la nuanțe palide, până la culori vii. Cele mai multe nuanţe sunt cele de albastru, până la violet.

Citeste si: Florile lunii septembrie

Primulele sunt micile prințese printre celelalte flori de toamnă pentru grădină. Există peste 400 de specii de primule. Sunt plante mici, cu florile strânse că într-un buchețel, înconjurate de frunze.

Se pretează pentru a fi plantate în grădină, dar sunt perfecte pentru decorarea pervazelor, a balcoanelor și a altor locuri din casă. Se spune că primulele plantate în grădină casei feresc proprietarii și animalele lor de boli și farmece.

Citeste si: Anemonele prefera frigul

Primulele se pot plantă în februarie-martie, direct în grădină, sau în mijlocul verii pentru generația a două de primule de care te poți bucură până toamnă târziu, la finele lui noiembrie. Primulele sunt flori de toamnă pentru grădină, perfecte.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply