Florile lunii septembrie

0

Vară se apropie de final, deși încă nu se simte în termometre, dar sunt ceva zvonuri că toamnă e pe drum. S-au scurtat zilele, e ceva mai răcoare noaptea, iar în grădină peisajul este în continuă transformare. O lista cu florile lunii septembrie este utilă, pentru că până la urmă septembrie este a patra luna de vară, iar zilele de toamnă, cu lumina lor dulce și aer respirabil (după caniculă din august) sunt minunate.

chrysanthemums

Florile lunii septembrie fac legătură între euforia verii și dulceața toamnei. Partea bună este că florile lunii septembrie sunt foarte rezistente și foarte colorate, partea rea este că o să ai o grădină de toamnă fumoasă doar dacă te-ai gândit la florile lunii septembrie în toamnă trecută sau în primăvară această.

Citeste si: Aranjament cu fructe, legume si flori

Un amestec atent de flori anuale și perene pot să-ți coloreze frumos grădină, indiferent dacă septembrie o să fie o luna călduroasă sau mai rece și ploioasă. Luna septembrie este cu siguranță o luna puțin mai racoroasă decât luna august, dar și una în care pot există perioade lungi fără ploaie.

Florile de gală ale lunii septembrie sunt în mod cert crizantemele. Există zeci de soiuri, în zeci de culori. Elementul comun este că sunt foarte rezistente. Numită și “regină florilor de toamnă”, crizantemele pot să fie cultivate atât în ghivece cât și în grădină. Crizantemele sunt considerate ele mai durabile flori, ale familiei Asteraceae, fiind înrudite cu daliile, gălbenelele, zinnia și cu multe altele, toate asemănătoare cu margaretele de primăvară. Crizantemele înfloresc începând de la finele lui august, până în octombrie târziu.

Citeste si: Anemonele prefera frigul

 Anemonele sunt și ele potrivite pentru luna septembrie. Flori delicate și cu totul și cu totul speciale, anemonele fac parte din florile lunii septembrie. Anemonele de toamnă au culori foarte frumoase, țări și foarte vii. Înfloresc de la mijlocul lui septembrie până după mijlocul lui octombrie, dar depind de vreme. O toamnă lungă este ideală pentru ele, deși preferă zilele cu temperaturi mai scăzute.

Citeste si: Insecte benefice pentru plante

Printre florile lunii septembrie se număra și panseluțele, daliile, brândușele de toamnă și ochiul boului. Acestea din urmă sunt printre vedetele sezonului prin culorile lor țări și frumoase. Florile de ochiul boului sunt albe, roz, roșii, mov și așa mai departe.

Sursa foto:FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply