Insecte benefice pentru plante

1

Desi majoritatea insectelor dauneaza plantelor din gradina, exista si cateva categorii de mici zburatoare pe care ti le doresti in preajma.

Insectele benefice ataca daunatoarele, motiv pentru care iti doresti sa le atragi in curte si pe plante. Iata cateva exemple de insecte care fac mai mult bine decat rau in gradina:
VIESPI BRACONIDE
Ataca omidele si le indeparteaza din gradina. Poti sa atragi aceste viespi daca plantezi morcovi, salata sau patrunjel si le lasi sa infloreasca, deoarece numai in acel stadiu pot starni interesul viespilor.
GARGARITE
Tin departe afidele sau paduchii de frunze si capusele. Gargaritele sunt atrase de orice specie de margarete sau de coada soricelului.
NEUROPTERE
Insectele verzi cu aripi ca plasele fac parte din ordinul Neuroptera si se hranesc cu afide, ceea ce face un bine plantelor atacate de paduchii de frunze. Atrage-le cu plante medicinale precum splinuta sau cu asteri, cunoscute popular si ca ochiul boului pitic.
ALBINE
Consuma tot afide si se comporta asemanator cu insectele din categoria neuropterelor.
CALUGARITE
Aceste insecte verzui, cu un corp lunguiet, sunt mari amatoare de toate categoriile de daunatoare, asa ca reprezinta o comoara in gradina omului.
Citeste si:

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: exemple de insecte zburatoare

Leave A Reply