4 metode pentru indepartarea insectelor

0

indepartarea insectelorCâteva metode la îndemână pentru îndepărtarea insectelor atunci când vrei să te bucuri de o perioadă relaxată în grădină.

Începe prin a stabili care sunt zonele cu probleme din grădină. Iarba înaltă şi băltoacele sunt ca nişte magneţi pentru ţânţari aşa că nu te lăsa pe tânjeală când vine vorba de tunsul ierbii şi îndepărtatul băltoacelor. Umple farfuriile ghivecelor cu nisip şi populează-ţi iazul cu peşti care mănâncă ţânţari. Nu îţi face griji dacă ai piscină, clorul din apă îndepărtează insectele.

Plantează cu cap. Deşi insectele sunt întotdeauna atrase de verdeaţă şi flori, unele plante nu sunt agreate deloc de micile zburătoare. Poţi pune în grădină cu încredere plante anti-insecte precum melisa (Melissa officinalis, cunoscută şi ca roiniţă, busuiocul stupului, iarba stuparului) sau rozmarinul; pentru un efect maxim plasează-le un jurul zonelor unde ai amenajat locuri de relaxare. Poţi să iei în calcul şi indruşaim-ul (Pelargonium citrosum) care reprezintă un sistem natural de control al insectelor, dar plantează-l cu grijă pentru că frunzele sale pot cauza iritaţii ale pielii.

Ajutoare practice, artificiale
Diversele substanţe care te protejează împotriva insectelor (în special a ţânţarilor) se găsesc sub forme variate, de la spray şi cremă, la baton şi brăţară impregnată.

O soluţie cu stil.
Montează un set de felinare decorative în zona amenajată pentru relaxare. Umple felinarele cu aromă de indruşaim / citronella şi vei crea o zonă de protecţie solidă împotriva ţânţarilor.

Sfat: pentru a păstra bucătarul fericit aruncă şi câteva frunze de rozmarin peste cărbunii încinşi ai grătarului. Aroma se va impregna în mâncare şi îi va da un gust bun, dar în acelaşi timp va alunga şi insectele.

Dacă ai vreo metodă prin care tu şi familia ta vă protejaţi de insecte, ne-o poţi spune şi nouă; lasă un comentariu…

 

Sursa: styleathome.com

Sursa foto: Kzenon – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply