Aranjament cu fructe, legume si flori

0

O toamna rustica, imbelsugata si pictata cromatic in tuse ruginii poate fi surprinsa sugestiv intr-un aranajament menit sa imbogateasca masa si sufletul oricui incearca propunerea noastra.

Materiale necesare
– Crizanteme
– Floarea-soarelui
– Statice
– Hypericum
– Ardei
– Struguri
– Varza
Ustensile:
– Burete vegetal
– Foarfeca
– Sarma subtire
– Cutter
– Vas de lemn
1. Pentru a da caldura necesara compozitiei, alege un vas dintr-un material natural, lemn sau teracota. Odata ales, te inarmezi cu un cutter si modelezi buretele vegetal pentru a-l introduce in vas. Pentru a-ti inlesni montarea elementelor sub forma unei revarsari tomnatice, ai nevoie ca buretele sa capete forma unui con. Atentie, lateralele dreapta-fata si stanga-spate raman libere.
2. Din acest moment, vei incepe asezarea fructelor de ardei in zig-zag, plecand din varf catre baza. Poti opta pentru ardei diferit colorati pentru un dinamism cromatic. La montare, vei avea nevoie de bete de frigarui; ele te vor ajuta sa infigi ardeiul direct in burete. O data consolidati, vei purcede la asezarea frunzelor de varza rosie pe marginea vasului, ajutandu-te de sarmulite subtiri pentru a le fixa.
3. In partea frontala, descendent, vei insera peste frunza de varza un mic ciorchine de struguri. Strugurele va constitui punctul final al acestei revarsari abundente de flori, legume si fructe. Intrucat lateralele sunt lasate libere, aici vei monta cate un ardei galben, taiat si umplut cu spice aurii de grau.
4. Primele flori ce-si vor ocupa pozitia in aranjament sunt inflorescentele de floarea soarelui. Le vei aseza bazal, in pozitii laterale, cu vizibilitate frontala.
5. Crizantemele, staticele si hipericum vor juca un rol adjuvant in aceasta opera florala. Pe ele le vei detasa individual de pe tija florala si le vei insera cu grija pe langa fructele de ardei, pastrand fluiditatea compozitiei. Frumusetea aranjamentului floral va persista si dupa fanarea florilor.

Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply