Fiecare sufragerie are lampa ei

0

Dupî cum fiecare casă are obiceiurile ei, fiecare sufragerie are lampa ei. Dar când spun lampă ma gandesc la lampadare cu picior sau lampi de masă care pot să transforme decorul dintr-o cameră în modul cel mai spectaculos cu putință, printr-o singură apasare de buton. Iar asta se întâmplă pentru că fiecare sufragerie are lampa ei care, dacă este așezată în locul potrivit, dacă este aleasă în acord cu nevoile și decorul general din cameră poate face adevărate minuni.

Fiecare sufragerie are lampa ei

Iată câteva reguli simple pentru a alege cea mai potrivită lampă pentru sufrageria ta, pentru că fiecare sufragerie are lampa ei!

Fiecare sufragerie trebuie să aibă cel puțin trei surse de lumină artificială. Unul se află ân tavan iar celelalte două trebuie așezate astfel încât să delimiteze spațiul social de cel d erelaxare din sufragerie.

Citeste si: Iluminatul casei. Efectele si rolul luminii in casa

Este necesar ca în fiecare sufragerie sursele de lumină să fie stratificate, pe cel puțin două planuri. Este ideal dacă acestea sunt așezate pe trei planuri. Această combinație dă un aer dramatic camerei de zi, crează volume și mărește spațiul.

O bună soluție este aceea de a avea în camera de zi o lampă, care să poată fi variată ca înălțime. În felul acesta sursa poate să fie, în funcție de nevoile celor din cameră, lumină de ambient sau lumină de lucru. Ideale sunt lampile care pot focaliza lumina, dar cele care fac atmosferă în cameră sunt cele cu abajur colorat care filtrează lumina.

Fiecare sufragerie are lampa eiCiteste si: Lampi si lampadare, pete de culoare in casa

Dacă fiecare sufragerie are lampa ei, atunci fiecare familie are nevoie de lampi care să asigure iluminarea artificială în funcție de nevoi. Cea mai simplă schemă este aceea de a trei surse, Una în plafonieră, iar ale două simetrice de o parte și de alta ca locului central din cameră.

Pentru a putea varia lumina este bine să alegi modele care pot fi așezate pe jos sau care au braț telescopic care poate modifica modul de împrăștiere al luminii.

Și abajururile pot fi schimbate. Cele mai general valabile alegeri sunt abajururile albe care dau o lumină caldă și plăcută și care sunt ideale pentru camera de zi. Intensitatea luminoasă a acestora poate fi variată folosind un potențiometru sau, pentru un aer romantic, acoperind abajurul cu o pânză fină colorată.

Citeste si: Lumina din casa si cele mai frecvente greseli

Nu este nevoie de vreo tehnică specială pentru a alege lampa potrivită pentru sufragerie. De regulă cei care folosesc camera își dau seama care sunt locurile sau zonele din cameră care trebuie să beneficieze de lumină.

Sursa foto: ©JZhuk-Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply