Lumina din casa si cele mai frecvente greseli

0

Lumina din casă este unul din cele mai importante detalii de amenajare interioară, astfel că cele mai frecvente greșeli cand vine vorba despre lumina din casă trebuie cunoscute și evitate. Vorbim despre lumina din casă și cele mai frecvente greșeli pe care le facem acasă cu cursele artificiale de iluminat, și nu numai.

Lumina din casă (4)

Nu te baza pe o singură sursă de lumină. Lumina din casă are funcții multible și trebuie să răspundă unor necesități multiple în casă, așa că una din cele mai mari greșeli este să te bazezi pe o singură sursă de iluminat. principiul este valabil în toate camerele, înclusiv în baie și bucătările, dar și pe hol. Cheia pentru a pune în valoare lumina din casă este o stratificare a surselor la diferite înălțimi. Folosește lămpi, spoturi, surse unice de iluminat pentru locuri speciale din casă sau de pe hol, ori din bucătărie.

Lumina din casă are darul de atrage oameni și de a crea intimitate.

Citeste si: 4 idei simple pentru casa

Lumina din casă (3)Utilizarea exclusivă de surse supendate de iluminat. Acesta este o altă greșeală frecventă când vine vorba despre lumina din casă. O sursă supendată te face să te simți pe scena. Dacă sursa luminoasă din tavan nu poate să fie evitată atunci tot ceea ce trebuie să faci este să-i adaugi un potențiometru care să poată varia intensitatea acesteia.

Citeste si: O pata de culoare

Alege intensitatea luminoasă potrivită pentru fiecare spațiu din casă. A face economie cu puterea becului din baie este una din cele mai mari greșeli cu lumina din casă, de exemplu. Bucătăria are nevoie de surse puternice de la 100 de wați. Poți adauga o sursă pentru locul de luat masa de 75 de wați, și spoturi led de 15-20 de wați în zona de lucru. În baie totul este de la 100 de wați în sus, iar în camera de zi trebuie să ai alternative de la 50 la 120 de wați. În dormitor lucrurile trebuie să varieze de la 50 la 100 de wați, iar pe holuri te poți limita la 75 de wați. Foloșește pentru locurile unde vrei o lumină caldă abajururi alb-galbene care înducesc lumina fără să-i diminueze intensitatea.

Citeste si: Iluminatul casei. Efectele si rolul luminii in casa

Întrerupătoare plasate în locul greșit. Aceasta nu este un detaliu legat de lumina din casă dar este foarte important. Întrerupătoarele trebuie plasate astfel încât să fie ușor și comod accesibile tuturor celor din casă. Este ideal ca acestea să aibă becuri de semnalizare și să fie sigure.

Citeste si: Lampi si lampadare, pete de culoare in casa

Lumina în toate locurile. Există în toate caselor locuri care duc lipsă de lumină, fie pentru că nu sunt folosite, fie pentru că rețeaua de curent din casă este prost organizată. O regula esențială, care nu ține de lumina din casă, dar care are strictă legătură cu aceasta spune cp primul pas pentru (re)cucerirea spațiului din casă este iuliminarea acestuia. Folosește surse autonome de iluminat pentru locurile intunecate. Aceste surse autonome sunt ideale pentru dulapuri, depabarale și pentru alte locuri din casă. Un loc luminat este unul bine organizat, comod și funcțional.

Citeste si: Efectele luminii albastre asupra pielii

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply