Iluminatul casei. Efectele si rolul luminii in casa

0

iluminatul casei (4)Iluminatul casei este la fel de important ca si modul in care o decorezi si are aceleasi efecte pentru atmosfera generala din casa ca si culoarea peretilor.

Iluminatul casei pune in valoare spatiul, il poate amplifica viziual sau il poate restrange, dar este detaliul care confera caldura si face din casa locul in care te simti acasa.

Iluminatul casei trebuie sa tina cont de destinatia pe care o are fiecare din incaperi.

Daca in camera de zi, in bucatarie si in baie este nevoie mereu de lumina naturala si de alte surse de lumina, dormitorul, holurile si camerele de serviciu au nevoie de alta intensitate. In plus, fiecare camera poate avea destinatii diferite, doar schimband iluminarea.

iluminatul casei (6)Sursele de lumina plasate in anumite locuri pot pune in evidenta opere sau obiecte de arta, pot izola un spatiu sau il pot scoate in evidenta.

Citeste si: Accesorii cu pasiune pentru case frumoase

Sfaturi practice pentru iluminatul casei

♦ O lumina puternica face din living o camera atractiva.

♦ Locul de interes este mereu cel luminat intens.

♦ Lumina face ca suprafetele din piatra si caramida sa capete o alta textura.

♦ Operele si obiectele de arta sunt puse evidenta cu lumina alba.

iluminatul casei (7)♦ Efectele asupra spatiului date de lumina naturala sunt diferite de cele pe care le sugereaza lumina artificiala.

♦ Ideal este sa poti alterna sursa de lumina naturala cu cea artificiala.

♦ Sursa de lumina din baie nu trebuie sa fie de neglijata.

♦ De asemenea un iluminat bun inseamna ca acesta sa fie: general si  local, dar indirect.

Citeste si: Ce inseamna casa inteligenta?

iluminatul casei (3)♦ Iluminatul casei are caracteristici speciale in bucatarie unde spoturile de lumina sunt foarte practice, dar acestea au ca efect reducerea vizuala a spatiului.

♦ Spoturile sunt cu adevarat eficiente concomitent cu lumina din tavan, care da amplitudine spatiului.

♦ Principiul este cu spoturi si lumina in tavan, da, dar cu sporturi si fara lumina in tavan, niciodata, cel putin in bucatarie.

♦ Dormitorul nu are nevoie de lumina artificiala intensa, dar are neaparata nevoie de lumina naturala. Cel mi bine puneti lampi pe perete, pe fiecare parte a patului.

♦ Lampile pe noptiera sunt esentiale, iar in mod special in dormitor, perdelele sunt esentiale. Ele trebuie sa lase lumina naturala sa treaca, dar in acelasi timp trebuie sa asigura o buna filtrare a acesteia.

Sursa foto: revista Casa si gradina/ freedigitalphotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply