Ferestre pentru mansarda. Doua conditii esentiale

0

Daca esti la momentul in care reamenajarea a ajuns la montarea de ferestre pentru mansarda, fa-ti o cafea si citeste cele ce urmeaza. Avem cateva idei, bune spunem noi. Continuam argumentatia inceputa atunci cand am prezentat cele 4 detalii esentiale in mansardarea unei case vechi.

ferestre pentru mansardaPrin ferestre pentru mansarda trebuie sa se asigure un bun iluminat interior.  Pozitia specifica pentru ferestre pentru mansarda impune ca acestea sa aiba capacitatea de a filtra lumina si de a o distribui uniform, lasand senzatia de comunicare a interiorului cu exteriorul.

Iluminatul intern trebuie sa fie in acord cu functia spatiului respectiv, cu activitatile care se desfasoara aici in diferitele momente ale zilei, cu orientarea casei si respectiv a ferestrelor.

Regula spune ca pentru un confort vizual in mansarda, in timpul zilei, suprafata utila pentru ferestre trebuie sa fie cel putin 10% din suprafata camerei, iar suprafata totala optima a ferestrelor unei camere aflate la mansarda trebuie sa fie de 20% din suprafata podelei.

Citeste si: Dormitor la mansarda

ferestre de mansarda

De exemplu o camera de 24 mp are nevoie de ferestre pentru mansarda cu o suprafata cuprinsa intre 2,4 si 4,8 mp.

Tot aceste ferestre pentru mansarda trebuie sa asigure si o buna ventilare a incaperilor. Este important ca ventilarea incaperilor sa se faca natural, pe cat posibil fara echipamente mecanice, consumatoare de energie. Suprafata de ventilare recomandata pentru o incapere locuita este de minim 5 000 mm2. Cele mai bune si cele mai recomandate ferestre pentru mansarda sunt cele care au inclusa o fanta de ventilare care poate ramane deschisa, chiar daca fereastra este inchisa si asigurata.

Citeste si: Mansardă şi casă de vacanţă

Ia in calcul sa instalezi ferestre pentru mansarda in pozitii estetice, dar diferite.

Mansarda este locul unde poti sa te joci cu lumina si sa o organizezi in felul in care vrei, iar solutia este sa plasezi ferestrele la inaltimi diferite, in pozitii diferite. In afara de avantajul estetic, aceasta contribuie la o buna ventilare.

Nu te gandi ca fereastra este pusa intr-o pozitie greu accesibila, pentru ai posibilitatea sa o actionezi cu ajutorul telecomenzii si este foarte simplu, fara costuri suplimentare, demne de luat in seama.

Posibilitatile oferite  tehnic de ferestre pentru mansarda sunt nenumarate. Ai nevoie de putina indrazneala si imaginatie.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply