Mansardarea unei case vechi. 4 detalii esentiale

0

Ne-am gandut ca ti-ar fi de folos un plan facut pe indelete si cateva idei de mansardarea unei case vechi. Asa ca incepem cu 4 detalii esentiale si promitem ca vom continua povestea.

mansardarea unei case vechi

Podul casei vechi “ascunde” o minunata mansarda. Evident ca pentru mansardarea unei case vechi este nevoie de un buget consistent dar, neaparat, si de un plan de lucru astfel incat amenajarea sa fie facuta eficient si cat mai corect.

Inainte de a te gandi cum iti decorezi podul renovat, cateva detalii sunt esentiale in mansardarea unei case vechi. Trebuie luat in calcul ca mansarda este vechiul pod al casei care nu a fost nici proiectat, nici construit pentru a fi spatiu de locuit. Asa ca trebuie adaptat.

Citeste si: Dormitor la mansarda

Primul pas este sa evaluezi cu ajutorul unui specialist daca parterul casei, sau casa pe care vrei sa o mansardezi, poate suporta renovarea podului si greutatea in plus pe care aceasta o presupune.

Al doilea demers obligatoriu este acela de a consolida podeaua viitoarei mansardei. Sunt necesare grinzi suplimentare si evenutal dublarea sustineri pentru etajul inferior. Acestea sunt aspecte care nu pot fi realizate dacat cu ajutorul unui specialist asa ca planurile si vizita acestuia costa. Costa si materialele si realizarea efectiva. Uneori poate sa fie necesara inclusiv o consolidare a fundatiei. Oricum verificarea acesteia este obligatorie.

Citeste si: Mansarda pentru toata familia

Izolarea este un alt pas esential care trebuie facut in strategia pentru mansardarea unei case vechi si urmeaza dupa consolidarea podelelor. Si nu este vorba doar despre izolare. Sistemul de ventilatie si ferestrele pentru mansarda sunt si ele parte esentiala a proiectului pentru mansardarea unei case vechi. Urmeaza acoperisul care, uneori trebuie complet refacut pentru ca mansarda sa fie un loc confortabil. Vetilatia si izolarea sunt esentiale pentru ca sunt singura bariera impotriva caldurii excesive si a frigului.

Citeste si: Cum transformi podul casei intr-o locuinta la mansarda

Al patrulea pas esential in plan este stabilirea cailor de acces. Fie alegi o cale de acces interioara, si atunci santierul se va muta si la parterul casei, sau – mai comod, alegi o cale exterioara de acces si faci din mansarda un spatiu autonom. Totusi trebuie sa gandesti bine acest detaliu. Nu poti urca in mansarda ca si cum ai urca in pod, asa ca rezolvarea caii de acces este o treaba care pare usoara, dar care este esentiala in planul pentru mansardarea unei case vechi.

Sursa: hisoldhouse

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply