Dusurile de gradina

0

Adorjani Attila reprezentant al companiei Geosolar iti raspunde la cateva intrebari despre dusurile de gradina.

Dusurile pot ramane peste iarna in gradina?

Da, este posibil ca aceste dusuri sa ramana in gradina pe timpul iernii, cu conditia sa fie scursa toata apa din ele, dar este recomandata demontarea si depozitarea lor intr-un spatiu uscat, ferit. Este foarte important sa nu ramana apa nici pe conducta, pentru ca in zilele geroase aceasta poate ingheta si sparge conducta.

Este necesara o instalatie speciala de apa?

Dusurile de gradina nu au nevoie de o instalatie speciala, putand fi racordate la reteaua de apa din casa sau din curte. In particular, avand in vedere ca dusurile oferite de Geosolar sunt dotate cu un absorber solar pentru incalzirea apei, montarea lor este conditionata de directia razelor solare, asadar, tubul vidat de sticla care incalzeste apa trebuie orientat spre sud-est.

Sunt afectate de apa dura?

Da, dusurile de gradina pot fi afectate de apa dura, dar nici in casa nu este recomandabil sa se foloseasca apa dura fara dedurizator, deoarece depunerile de calcar distrug atat elementele instalatiei de apa potabila (robinete), cat si pe cele de incalzire (schimbatorul de caldura de la centrala termica, calorifere etc.).

Pot fi mutate din locul ales initial?

Dusul de gradina trebuie prins intr-o placa de beton cu o grosime de minim 5 cm, apoi racordat la conducta de apa.

Mutarea lui este posibilă in limita in care pot fi mutate si placa de beton si conducta de apa de care se fixeaza. De aceea, este recomandabil sa va ganditi bine unde doriti sa amplasati dusul, pentru ca mutarea lui va poate da batai de cap.

Gasesti dusuri de gradina: aici, aici sau aici.
Discuta acest subiect in topicul de pe forum.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Productie: Sabina Usurelu
Foto: Magica Shop

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply