Dezordinea din casa si greselile de organizare

0

O casa care arata ordonata este o casa organizata, iar intre dezordinea din casa si greselile de organizare exista o legatura directa. Iata care sunt cele mai frecvente greseli de organizare.

Dezordinea din casa si greselile de organizare

Aparatele electrocasnice expuse toate in bucatarie. Daca pe blatul din bucatarie o sa ai toate instrumentele electrocasnice de la robotul de bucatarie la filtrul de cafea, bucataria o sa para dezordonata si aglomerata inutil. Lasa expuse cel mult doua electrocasnice, niciodata mai multe. Celelalte trebuie sa stea in dulap. Nu confunda ideea de curat cu organizat.

Citeste si: Rafturi, etajere si polite. Cateva sfaturi

Usa frigiderului plina de magneti si memento-uri. Un exemplu de legatura intre dezordinea din casa si greselile de organizare tipic. Usa frigiderului trebuie sa fie locul unde se lasa mesaje, dar cele care sunt depasite trebuie aruncate.

Holul aglomerat de haine. Cuierul de la intrarea in casa trebuie sa fie gol. Pot sta acolo o umbrele si poate o jacheta. Dezordinea din casa si greselile de organizare si efectele pe care le au pentru imaginea casei se vad cel mai bine in holul aglomerat si incarcat cu haine inutile.

Citeste si: Reorganizarea casei. Strategie in 3 pasi

Nu ascunde in sertare, in mod haotic. Simplul fapt ca ai pus maruntisurile sau actele, ori o facturile intr-un sertar oarecare nu inseamna ca esti organizata. Fiecare sertar trebuie sa aiba o destinatie precisa, iar fiecare obiect din casa, locul lui.

Cumparaturi cu cap si lista. Dezordinea din casa si greselile de organizare se vede mai ales in zilele in care toata luma din familie este acasa sau in zilele cu activitate in casa. Ziua pentru cumparaturi este un bun exemplu. Dupa cumparaturile saptamanale sau lunare, toate trebuie puse la locul lor. Pentru a amentine ordinea este esential ca la cumparaturi sa pleci cu lista pentru a nu uita ceea ce iti trebuie si pentru a nu face cumparataturi inutile.

Citeste si: O idee pentru colectionari. Solutii practice

Prea multe fotografii de familie. Fotografiile de familie trebuie expuse, dar nu face greseala sa exagerezi si sa-ti transforimi casa intr-un album. Dezordinea din casa si greselile de organizare inseamna si arta de a expune obiectele pentru decorul din casa. 3-4 rame cu fotografii de familie sunt mai mult decat suficiente. In plus, alege rame sau sisteme de prindere a fotografiilor care sa ramana multa vreme frumoase si sa nu se umple de praf. Stii cat de urat arata o rama cu multe decoratiuni, dar plina de praf? Evita astfel de situatii.

Colectii imprastiate. Daca esti colectionar atunci trebuie sa stii ca trebuie sa tii cont de dezordinea din casa si greselile de organizare. Colectiile trebuie sa innobileze o casa nu sa dea impresia de dezodine. Gaseste o solutie si expune colectia organizat, ordonat si intr-un singur loc.

Citeste si: Instrumente si accesorii, decor in bucatarie

Biblioteca dezorganizata si biblioteca indesata cu carti pot sa fie semnul ca esti mare amator de lectura dar si unul din motivele care contribuie la dezordinea din casa. O biblioteca trebuie sa fie “plina” doar in proportie de 80%. Ce depaseste acest procent da impresia de dezodine. Organizeaza biblioteca si aseza mereu cartile in ordine.

Expunerea lucrurilor inutile. Dezordinea din casa si greselile de organizare inseamna si expunerea lucrurilor inutile. Conform principiului ca fiecare obiect din casa trebuie sa aiba locul lui, lucrurile marunte trebuie sa stea la locul lor.

Te-ai intrebat de ce camerele de hotel sunt placute? Pentru ca sunt perfect organizate si ordonate! Dezordinea din casa si greselile de organizare nu le intalnesti in camerele de hotel.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply