Reorganizarea casei. Strategie in 3 pasi

0

Incearca reorganizarea casei si strategia in 3 pasi. Este ca si cum te-ai multa intr-o casa noua, dar  fara sa te multi efectiv si fara sa  faci lucrari de foarte mare amploare in casa. Reorganizarea casei este una din cele mai bune si mai simple cai prin care poti da un suflu nou in casa. Iar o casa noua este un impuls excelent pentru toti cei din casa.

Reorganizarea casei

Reorganizarea casei urmareste sa schimbe si sa transforme decorul din casa cu investitii mici si folosind exact ceea ce este in casa. Daca casa ta are nevoie de o serie de mici reparatii, de piese noi sau de ajustarea unor detalii de finisaj toate acestea merita facute impreuna, in cadrul unui plan de reorganizare a casei.

Citeste si: Proiecte de case cu doua intrari

Suntem de cele mai multe ori conservatori, prea conservatori chiar, si desi constienti ca mici modificari pot avea un impact pozitiv major, ezitam sa le facem din cele mai diferite motive. Pretexte sunt destule, de la lipsa de timp, la efort, de la costuri pana la ideea ca “nu este cazul acum”. Pot sa afirm cu mana pe inima, din proprie experienta, ca reorganizarea casei este una din cele mai bune terapii pe care o poti face pentru tonusul tau psihic si pentru binele familiei. Gata cu filozofia, iata care este planul de reorganizare a casei. Evident, reorganizarea casei o faci dupa gustul si nevoie tale, dupa ce stai de vorba cu fiecare membru al familiei tale si dupa ce analizezi efectele. Eu iti dau doar cateva idei.

Citeste si: Decoreaza cu mobila veche

Reorganizarea casei merge mana in mana cu o curatenie general. Ia in calcul sa improspatezi zugraveala in baie, hol si bucatarie. Cu putina rabdare le poti face singur. Incearca sa adopti o alta paleta de culori in aceste spatii ca parte din planul de reorganizare a casei. Curatenia generala incepe insa cu analiza pieselor de mobilier pe care le ai si cu evaluarea rolului lor in casa. Arunca ceea ce nu folosesti si reconditioneaza ceea ce trebuie reconditionat.

Nu ezita nici o clipa sa schimbi locul pieselor de mobilier din casa, chiar daca strici “setul” si chiar daca este nevoie de adaptarea acestora. Sa va dau un exemplu. Stiti toaletele acelea de moda veche, joase, cu oglinda. Sunt piese complet inutile in decorul de azi, dar cele mai multe sunt facute din lemn de nuc, pretios, au oglinda de cristal si sunt extrem de frumoase. Frumoase, dar nefunctionale. Am avut asa ceva in casa si era un obiect inutil care ocupa spatiu, dar de care nu ma induram sa ma despart. Asa ca am detasat oglinda si am atasat-o pe una din usile unui dulap, dar am pastrat rama de nuc, asa cum era. Lada acestei toalete am vopsit-o si am muta-o in hol pe post sa dulap-scaun. Asta inseamna reorganizarea casei!

Citeste si: Cele mai rezistente plante. 4 plante de apartament care nu mor

Reorganizarea caseiReorganizarea casei impune reorganizarea pieselor de mobilier. Orice schimbare, facuta cu cap si in folosul tuturor poate sa modifice, in bine, toata imaginea.

Al doilea punct din planul de reorganizare al casei inseamna elementele de decor. Adica: tablouri si alte obiecte de agatat, elemente de decoratiuni – perne, fotografii de familie, bibelouri, dar si cartile din biblioteca si obiectele de prin dulapuri, cele inghesuite (utile sau inutile) din camara si asa mai departe. Planul de reorganizare a casei impune, din acest punct de vedere sa te intrebi ce folosesti cu adevarat, ce poate capata o alta destinatie si ce trebuie aruncat.

In strategia celui de al doilea punct din reorganizarea casei trebuie sa stii, de exemplu, ca un tablou potrivit poate schimba radical aspectul unei incaperi.

Plecand de la acest principiu trebuie sa te gandesti si sa realizeazi decoratiunile pentru pereti si pentru fiecare camera in parte. Foloseste o culoare de accent diferita in fiecare camera. Este calea prin care oferi personalitate casei, in general, si fiecarei incaperi in parte, in special. La acest capitol intra si lumina, atat cea naturala, cat si sursele artificiale de lumina. Acorda importanta maxima draperiilor, jaluzelelor si draperiilor, dar si lampilor, lampaderelor si veiozelor.

Reorganizarea casei trebuie sa aiba ca obiectiv in planul de strategie realizarea unui spatiu de intimitate pentru fiecare din membrii familiei. Asta inseamna inclusiv coltul de lectura, balconul, terasa sau veranda (care trebuie amenajate si organizate astfel incat sa fie functionale si utile ca spatiu exterior casei, o buna parte din an), biroul de acasa, locul de luat masa si coltul de socializare din casa. Lumina, elementele de decor si florile in ghiveci sunt detaliile care trebuie luate in calcul la reorganizare casei, la acest al treilea punct al strategiei.

Citeste si: Reconditionarea scaunelor vechi

In loc de final la reorganizarea casei iti mai sugerz sa indraznesti sa schimbi complet, daca este util, destinatia camerelor. Camera de zi nu trebuie sa fie cea mai mare din casa, biblioteca nu trebuie sa fie neaparat in camera de zi, bucataria nu trebuie neaparat sa fie si locul de luat masa, iar holul nu este doar un simplu loc de intrare in casa, ci poate sa fie si locul de socializare din casa. Reorganizarea casei trebuie sa aiba o singura regula: confortul si buna repartizare a spatiului dupa nevoile familiei, la acel moment. De asta o si numim reorganizarea casei!

Sursa foto: ©MAXFX /Fotolia /

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply