Plante rezistente. 4 plante de apartament care nu mor

0

Expertii spun ca acestea sunt cele mai rezistente plante. Riscul ca ele sa moara este minim. Evident ca si aceste cele mai rezistente plante au nevoie de apa, lumina si minime conditii ca sa traiasca. Ai insa grija! Acestea sunt doar cele mai rezistente plante, nu sunt plante indestructibile.

plante rezistente

1. Bromelia. Ruda indepartata cu ananasul Bromelia face parte din familia Bromeliaceae. Aceasta planta este una din cele mai rezistente plante. Este putin pretentioasa si este capabila sa renasca din propria ei cenusa. Chiar daca aparent moare, Bromelia are resurse, cu putina ingrijire, sa dea lastari noi si sanatosi din radacina, daca primeste apa, lumina si putin ingrasamant.

Citeste si: Bromelia, o planta ideala in apartament

Plante care nu au probleme cu daunatorii

2.  Echiveria. Aceasta este una din plantele care nu au niciodata probleme cu daunatorii. Nu exista gaza, mucegai sau gandacel care sa se atinga de ea. In plus este foarte prolifica. Este capabila sa se intinda singura cucerind noi si noi teritorii. Suporta toate felurile de sol, tolereaza la fel de bine si lumina si umbra si este si foarte decorativa.

Citeste si: Echiveria, frumoasa din America

3. Orhideea Phalaenopsis, cunoscuta drept orhideea moliei deoarece florile sunt in varful unor tulpini zvelte iar cele albe arata ca si moliile in mijlocul zborului. Orhideele Phaelaenopsis sunt originare din zona sudului Asiei. Sunt poate cel mai intalnit gen de orhidee. Si nu intamplator. Planta este una din cele mai rezistente plante, in ciuda delicatetii florilor. Tolereaza mediul din casa fara probleme. Are nevoie doar de apa si de putin ingrasamant de doua trei ori pe an.

Citeste si: Cum ingrijesti un ficus in casa

4. Filodendron. Sunt sute de specii de filodendron. Originar din Mexic si Brazilia, planta este perfecta pentru locurile arse de soare. Planta nu are nevoie de apa multa. Este adaptata sa reziste in medii uscate. Din famili fac parte si colocasia, leandrul, edera, crinul pacii, unele specii de aloe, craciunita sau chiar ficusul. Si ele sunt printre cele mai rezistente plante.

Citeste si: 5 plante minune pentru situatii delicate

Sursa: yahoo

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply