Echeveria, frumoasa din America

0

Echeveria, frumoasa din America este o minunata planta de apartament si gradina. Originara din America de Sud, Echiveria face parte din familia Crassulacee, familie cu peste 150 de specii de plante cu frunze carnoase, suculente si vesnic verzi. Echeveria este o planta ideala pentru balcon.

2007_echeveria_leucotricha

Echiveria provine din regiunile muntoase si umede ale Americii de Sud. Este foarte usor de cultivat in apartament si balcoane fiind toleranta cu schimbarile de temperatura si lumina. Cu toate acestea Echeveria iubeste lumina si are nevoie de apa. Desi toleranta Echiveria trebuie sa aiba multa lumina, daca nu tot timpul, macar o parte din zi. Este genul de planta care suporta actiunea directa a razelor de soare, desi rezista si in locuri semiumbrite. In casa este planta care poate sta pe pervazul ferestrelor insorite.

Citeste si: Plante pentru balcon

Plantele sunt extrem de frumoase, cu frunze carnoase, florile rosii sau portocalii, exista zeci de soiuri hibride de Echeveria.

In timpul primaverii si verii Echeveria trebuie bine udata, dar neaparat trebuie asigurata o foarte buna drenare a apei. Are nevoie de un sol fertil, astfel ca i se poate administra un ingrasamant lichid, lunar in amestec cu apa.  In anotimpurile racoroase, de toamna si iarna, trebuie udata rar, dar are nevoie sa ramana in locuri ferite de inghet.

Echeveria_runyonii_HabitusInflorescences_BotGard0906

Citeste si: 5 sfaturi pentru plantele din casa

Echeveria nu are nici un fel de probleme cu daunatorii, singura grija este aceea de a indeparta frunzele de la baza tufei care vin des in contact cu solul si apa si care se pot strica, imbolnavind intreaga planta, dar asta mai ales in cazul hibrizilor decorativi ceva mai putin rezistenti. Excesul de apa poate duce la putrezirea plantei.

E bine ca in fiecare an plantele de dimensiuni mici sa fie mutate in alte ghivece. Ideal este ca plantele sa stea in ghivece, chiar daca le tii in gradina. Foloseste pietris la baza ghiveciului pentru ca excesul de apa sa se poata drena usor.

Echeveria este ideala pentru realiza combinatii si aranjamente in gradina, dar mai ales in gradinile mici.

Sursa: Wikipedia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply