Bromelia, o planta ideala in apartament

0

De ce este bromelia o planta ideala in apartament? Pentru ca se simte foarte bine la temperaturi care sa nu coboare sub 15 grade, pentru ca nu le plac variatiile bruste de temperatura si pentru ca au nevoie de cineva care sa le aduca mereu apa.

bromeliad_6

Sunt peste 1500 de specii de bromelia, cele mai multe originare din America Centrala si de Sud. Au nevoie de o temperatura confortabila medie de 22-27 de grade si umiditate. Bromelia din regiunea subtropicala este cea care se adapteaza cel mai usor in apartament.

Citeste si: 5 sfaturi pentru plantele din casa

De ce este bromelia o planta ideala in apartament? Pentru ca este foarte frumoasa, fiind deosebita pentru portul lor deosebit, decorand fie prin frunze, fie prin flori.

Iarna, toate plantele necesita un loc luminos. Perioada de crestere dureaza din martie pana in august-septembrie, timp in care zilnic plantele trebuie udate cu apa, de preferat de ploaie. Totdeauna, centrul plantei, palnia ei, trebuie umpluta cu apa.

Citeste si: Cele mai practice ingrasaminte

In perioada martie-iulie, pamantul trebuie ingrasat saptamanal. Cand planta parcurge perioada de odihna, octombrie-februarie, nu se mai uda abundent, iar apa din palnie se indeparteaza pentru a evita putrezirea. Transplantarea se face primavara. Fiecare planta infloreste o singura data, dar de cele mai multe ori, produc noi plante, asa-zisii pui.

Cel mai potrivit amestec de pamant este format din: pamant de frunze, turba grosiera, radacini de feriga tocate si carbune de lemn cu pH de 4-4,5.

Sunt plante rare si pretentioase, dar cu toate acestea bromelia ramane o planta ideala in apartament.

 

Sursa foto: flowerspicture

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply