Alte 5 sfaturi pentru plantele din casa

0

Spuneam in articolul precedent ca plantele din casa sunt o sursa de culoare si de are proaspat. In plus plantele au capacitatea de a emite ioni negativi, care iti fac bine. Acestea sunt doar cateva din motivele pentru care plantele din casa au nevoie de grija si atentia ta.

platele din casa
Plantele din casa sunt o sursa de culoare si au capacitatea de a emite ioni negativi. Plantele din casa au nevoie de grija ta.

Citeste si: Primele 5 sfaturi pentru plantele din casa

1. Tinele departe de sursele de caldura si fereste-le de bataia aerul conditionat. Plantele de casa risca sa moara fie de caldura, fie de frig daca sunt prea aproape de calorifer sau de zona in care bate aerul conditionat. Cele mai bune sunt locurile neutre unde nu sunt deranjate de nici una din sursele de ventilatie.

2. Nu le uda inutil. Evident plantele au nevoie de apa, dar trebuie udate numai cand au cu adevarat nevoie. Obisnuieste-te sa pui mana pe pamantul din ghiveci si sa le uzi numai cand acesta este uscat. pe de alta partte trebuie sa iei in calcul nevoile plantei. De cele mai multe ori vara, toate au nevoie de mai multe apa, dar si aici exista exceptii.

3. Plantele de casa iubesc ploaia. Cele mai multe din plantele de interior sunt fericite daca le oferi din cand in cand o … ploaie. Foloseste un pulverizator si apa la temeperatura camerei. Oricum uda mereu plantele cu apa la temperatura camerei, nici mai calda, nici mai rece. Pulverizeaza apa peste frunze. Nu mult ci atat ca sa le convingi ca a plouat. Metoda este necesara mai ales plantelor care stau in case cu incalzire centrale sau ventilatie artificiala unde aerul este mereu foarte uscat.

4. Foloseste ingrasamant natural. Plantele dincasa au nevoie constant de suplimente de … minerale si vitamine. In cazul lor le trebuie ingrasamant natural. Cea mai buna metoda este sa le “vitaminizezi” la fiecare doua saptamani cu o cantitate mica de fertilizator.

Citeste si: Planta aromatica: leurda

5. Cuburi de gheata. O modalitate foarte eficienta de a uda plantele eeste aceea de a pune pe suprafata solului, in ghiveci cuburi de gheata. Un strat de doua degete, sau chiar de un lat de palma de gheata in ghivecele mari are acelasi efect ca un dus rece pentru tine, dupa o zi stresanta. Foloseste metoda rar, dar foloseste-o pentru ca este foarte buna, mai ales in zilele foarte calduroase.

sursa: rd.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply