5 sfaturi pentru plantele din casa

0

Plantele din casa sunt cele care aduc culoare si un aer proaspat. In schimb au nevoie de putina ingrijire si de cele 5 sfaturi pentru plantele din casa.

plante din casa

Daca vei respecta aceste sfaturi o sa ai plante frumoase si prospere spre bucuria sufletului si a ochiului si, de ce nu, a casei tale.

1. Alege pozitia cu grija. De regula fiecare planta are “instructiuni” dar plantele din casa isi gasesc singure locul perfect, asa ca nu-ti fie frica sa incerci diferite locatii pana cand vei gasi cel mai bun loc.

2. Nu te teme de lipsa de lumina. Daca o camera ti se pare prea intunecata pentru a sustine o planta afla ca gresesti. Cele mai multe plante din casa sunt originare din regiunile tropicale si subtropicale, si din paduri ecuatoriale, si lor le place lumina filtrata. Cele mai multe se simt excelent pe podea in dreptul ferestrelor.

Citeste si: Planta aromatica- cimbru cu note de lamaie

3. Soare cu masura. Daca ai o planta care infloreste la soare, o poti pune pe un pervaz orientat catre nord sau nord-est. Inspecteaza frunzele periodic pentru ca plantele din casa se pot arde usor.

4. Plante pentru baie. Plantele din casa isi gasesc loc si in baie, mai ales cele iubitoare de umiditate.

5. Uda plantele mereu in farfurie. Plantele din casa nu sunt pretentioasa, dar udatul in farfurie este o regule pe care putina lume o respecta desi este esentiala. Apa turnata direct pe sol le poate inunda, sau nu ajung la radacinile plantelor. Plante delicate, cum ar fi fuchsia prospera cu aceasta matoda. Pentru ca  aceasta metoda sa functioneze, toate oalele trebuie sa aiba multiple gauri in partea de jos.

Maine mai avem inca cinci sfaturi pentru plantele din casa.

Afla mai multe despre plantele din casa aici, unde povestea continua.

sursa: rd.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply