Decor educativ in camera copilului

0

Decor educativ in camera copilului – Chiar și prin decorarea camerei sale îi poți oferi copilului tău teme numai bune de explorat. Și nu doar în sertare și cotloane, ci și pe pereți sau pe husa fotoliului. Îi vei stârni curiozitatea și buna dispoziție, într-un ambient vesel, rafinat și încărcat de mesaje.

Citește și Camere pentru copii – organizare si ordonare.

decor educativ
Zona de joacă va fi mai atractivă 
pentru cel mic dacă va avea suprafețe moi. Foto: La Maison

Urși cocoțați pe plăci de skateboard, șerpi simpatici cu ochelari de soare, girafe cochete cu jambiere colorate… Ce poate fi mai amuzant decât un decor educativ pentru a-l învăța pe cel mic primele litere ale alfabetului? Dacă vrei pentru micuțul tău un mediu în care să învețe din mers, jucându-se, alege un „decor educațional“ în camera sa. Ai la dispoziție modele de tapet, draperii sau materiale textile cu desene instructive vesele sau hărți-parodii. Va învăța cu zâmbetul pe buze că lumea cea mare îl așteaptă dincolo de ușă, iar el trebuie să se pre-gătească de pe acum pentru a o descifra.

Citește și Camera copilului amenajată în stil scandinav.

decor educativ
Alege în restul camerei obiecte în două culori – ar putea fi cele dominante în desenele de pe pereți. Foto: La Maison

Pentru ca modelul de decor educativ să nu fie încărcat și zăpăcitor, alege o cromatică în două culori, eventual inspirate din natură (alb/albastru sau alb/verde, de exemplu).

Citește și Galbenul induce fericirea – decorează camera copilului cu galben.

Articol preluat din revista Casa Lux, nr. 4/2015.
Text: Lucian Dobraca. Foto: PR

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply