De ce să cumperi din timp decorațiuni pentru Crăciun

0

Imediat după Ziua Națională, încep oficial pregătirile de Crăciun… sau, cel puțin, așa pare dacă te uiți în vitrinele magazinelor, pline de decorațiuni, care mai de care mai sclipitoare și mai tentante.

De ce să cumperi din timp decorațiuni pentru sărbătorile de iarna? Păi, câștigi timp, fac economie, alegi pe îndelete (până nu se cumpără cele mai frumoase dintre ele), planifici, și nu numai…

Știi vorba aia care spune că trebuie să faci iarna car și vara sanie. Nu o mai aplicăm pentru că suntem într-o continuă criză de timp. Nu avem niciodată timp să facem TOT ceea ce ne dorim. Putem însă planifica lucrurile și putem să ne organizăm. Poate nu o să câștigăm cu adevărat timp, dar o să prelungim bucuria și o să facem unele lucruri în oarecare tihnă. Din motive comerciale, dar și pentru că există oameni planificați, magazinele au pus în vânzare decorațiunile pentru iarnă, încă de pe la începutul lui noiembrie. Dar în loc să critici graba comercianților, mai bine ai arunca un ochi la oferta din magazine.

Dar, înainte să faci asta planifica-ți în weekendul viitor o oră-două pentru a trece în revistă ceea ce ai deja. Cele mai multe din decorațiunile din anii trecuți trebuie și pot fi refolosite. Verifica instalația, amintește-ți ce ți-a lipsit anul trecut, gândește-te ce ți-ai dorit și nu ai avut și planifica în linii mari detaliile de amenajare de anul acesta, pentru casa ta. După ce faci toate astea stabilește un buget pe care vrei să-l investești pentru acest capitol, anul acesta. Dacă ai un brad artificial, scoate-l din cutia lui și fă-i un duș. Daca îl poți depozita asamblat undeva în casa, în pod sau în magazie, ori în curte e perfect. O să câștigi timp și ai să vezi în ce stare e. De regula un brad artificial poate fi folosit facă probleme ani mulți.

Gândește-te cu atenție la ce vrei și cât de mult vrei să-ți împodobești casa. Evident, depinde dacă ai sau nu copii, dacă există o pisica în casa, dacă vrei să faci vreo petrecere sau să petreci Sărbătorile în tihnă cu partenerul/a ta și atât.

 

Este de preferat să te axezi pe încăperile importante și să te limitezi la câteva accesorii de calitate decât să exagerezi cu mici decorațiuni care vor încărca locuința. Livingul și holul ar trebui să fie primele pe listă. Desi nu vei împodobi ușa de la intraredecat probabil la începutul lui decembrie, nu strica să ai deja decorațiunile cumpărate. De ce?

De ce să cumperi din timp decorațiuni pentru sărbătorile de iarnă
– Vei intra în dispoziția de sărbători mai devreme, ceea ce înseamnă voie bună și veselie.
– Vei găsi orice decorațiune iți dorești, întrucât nimeni nu se înghesuie să cumpere din timp.
– Vei evita aglomerația.
– Vei economisi bani, iar în luna decembrie te vei putea concentra mai mult pe cadourile pentru cei dragi.
– Vei avea casa pregătită în cazul în care musafirii se anunță mai devreme decât îi așteptai.
– Vei refolosi decorațiunile din anii trecuți și vei câștiga timp.
– O să ai casa perfect amenajata și vei avea timp pentru alte detalii care contează.
– O să reușești să-ți amenajezi casa exact așa cum vrei, fară să mai renunți la detalii pe care ți le-ai dorit dar pe care nu mai ai timp să le realizezi sau să le montezi.

Citește și:

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply