Brazii artificiali, un subiect de polemica

0

Brazii artificiali au devenit un subiect de polemică și asta pentru că pe de o parte artificialul din ei se vede, chiar și pentru modelele cele mai reușite, pe de alta pentru ca ecologiștii susțin că folosirea lor nu este tocmai un act eco. Cu toate acestea tot ecologistii spun ca brazii artificiali sunt o soluție bună dacă este folosit același brad pentru mai mult de trei ani.

brad artificial

Citeste si: Ornamente de Craciun pentru casa

În ultima vreme brazii artificiali au cucerit piață și sunt din ce în ce mai mulți cei care renunță la un brad adevărat în favoarea celor artificiali. Brazii artificiali au aventajele lor: sunt frumoși și decorativi, se pastrează foarte bine timp îndelungat, pemit ajustari și modificari care îi dau o față nouă la fiecare Crăciun, iar brazii artificiali cu fibră optică includ o instalație luminoasă, foarte decorativă, iar investiția este mai mult decât modică.

Citeste si: Brazi neconventionali de Craciun. Solutii practice

Brazii artificiali sunt o soluție din ce în ce mai des aleasă pentru decorarea caselor în perioadă sărbătorilor de Crăciun. Și deși aparent este o invenție a lumii moderne, în fapt nu este deloc așa. La început, brazii artificiali erau piramide de lemn sau brăduți făcuți din pene. Primii brazi artificiali au fost făcuți în Germania, din pene de gașcă vopsite în verde și prinse pe crenguțe de sârmă, că soluție pentru despăduririle accentuate cu care se confruntau în sec. XIX.

Brazii artificiali de plastic, cei mai comuni astăzi, pot fi simpli sau pot veni cu instalație incorporată sub formă de brazi artificiali cu fibră optică. Sunt disponibili în mai multe culori, cu sau fără alte elemente de decor: sclipici, zăpada artificială și altele. Brazi artificiali cu fibră optică sunt multicolori au diferite dimensiuni și forme.

Citeste si: Cand se impodobeste bradul de Craciun?

Brazi artificiali sunt practici și ușor de întreținut și sunt foarte buni pentru a decora spațiile exterioare. Un alt avantaj pe care îl au acești brazi este acela că-i poți monta și împodobi oricând vrei și îi poți păstra decorați în casă, până vine primăvară!

Sursa foto: ©by-studio-Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply