Pisica si pomul de Craciun. Trucuri pentru convieturire pasnica

0

Statistic, pisica este cel mai popular animal de casa. Si este foarte bine ca este asa, pentru ca pisica este o veritabila jucarie vie si o sursa necontenita de zambete. Si totul este prefect pana la Craciun, pentru ca pisica si pomul de Craciun sunt o combinatie aducatoare de probleme. Cum poti face ca pisica si pomul de Craciun sa convietuiasca in pace, fara evenimente? Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa ai Sarbatori linistite fara complicatii.

Bradul artificial este cea mai buna alegere.

Pisica este atrasa de brazii naturali, asa ca brazii artificiali sunt cea mai buna alegere. Daca vrei miros de brad, cumpara coronite si ramuri pe care sa le pui in locurile in care pisica nu poate ajunge. Si dimensiunea bradului conteaza. Cei mai mici sunt mai stabili si implicit mai buni daca in casa este o pisica. Un truc foarte bun si pentru brazii artificiali si pentru cei naturali este sa imbraci strunchiul in folie de staniol. In felul acesta pisica nu-si va baga ghearale pentru ca uraste zgomotul facut de staniol si nu suporta sa-l atinga.

Pisica si pomul de Craciun

Fixeaza bradul foarte bine

Suportul in care sta bradul trebuie sa fie foarte solid, iar bradul trebuie foarte bine fixat astfel incat un eventual “atac” sa nu darame bradul. Un stativ puternic, stabil si greu este grantia esentiala.

 Locul bradului in casa

Bradul trebuie amplasat astfel incat in jurul lui sa fie spatiu si sa nu fie nici un fel de piese de mobilier pe care pisica sa se poata catara si de unde sa sara in brad. Tentatia de a face asta este foarte mare. pentru pisici bradul impodobit este o mare jucarie, o provocare si un stimul continuu, deci taie orice cai prin care pisica poate ajunge in brad. Oricum fa in asa fel incat pisica si bradul sa nu-si petreaca noaptea impreuna.

Locul bradului de Craciun in casa

Tolereaza curiozitatea pisicii

Monteaza bradul – fie ca este artificial sau natural si lasa-l neimpodobit o zi. Pisica isi va satisface curiozitatea, il va mirosii, ii va da tarcoale si in final il va accepta in decorul din casa. Este o buna metoda pentru a face pace intre pisica si bradul de Craciun.  Daca pisica ta este foarte neastamparata pune apa intr-un ulverizator si atentioneaz-o ca “nu este voie”. Poate intelege ca bradul este locul care “stropeste” si-l va ocoli. Evident fa asta cu blandete si amuzament, fara sa devi sadic. In fond ce iubesti mai mult, pisica sau bradul de Craciun?

Aroma neprietenoase cu pisica

Exista cateva arome pe care pisicile nu le pot suporta. la loc de cinte cele de citrice. Pisicile uarasc lamaile si portocalele. Deci stropeste bradul cu ulei naural de portocale. O sa miroase frumos in casa, iar pisica va sta la distanta.

Arome naturale in casa ta

Decoreaza bradul cand pisica nu este de fata

Cuiile insirate, instalatia luminoasa si beteala sunt atractii irezistibile pentru pisici. Deci impodobeste bradul fara ca pisica sa fie in camera. Iti va fi mai usor si sunt garantat excluse incidentele.

Ornemente neprietenoase cu … pisicile

Globurile stralucitoare, care tremura sau se leagănă sunt irezistibile pentru pisici, in timp ce decorațiunile mate, mai putin stralucitoare nu prezintă nici un interes pentru ele. Nu pune obiecte care contin iarba matei in brad. Renunta la beteala si panglici atarnate. Nu folosi lumanari reale. Daca iti place să pui bomboane in brad, nu uita că ciocolata este daunatoare pentru pisici, dar irezistibila!

Ofera-i satisfactie

Daca pisica a reusit sa fure un glob, lasa-i satisfactia victoriei. L-a curetit, este al ei! Ofer-i jucariile preferate, pentru a-i abate atentia de la provocarile din brad si joaca-te cu ea, in fiecare zi, pentru a-i satisface nevoiea de miscare.

Brad de Craciun din hartie

Instalatia electrica din brad

Un brad este complet doar daca este aprinsa instalatia electrica. Firele de la instalatie prezinta insa mare interes pentru pisici, tentate sa o roada. Cum instalatia inseamna curent electric trebuie avut grija pentru ca pisica sa nu pateasca cu adevarat ceva grav. Ai grija unde sunt fire care atarna, si foloseste solutii care sa tina pisica la distanta (stropeste-le cu ulei de portocale). Oricum nu lasa pisica in camara unde este bradul cu instalatia electrica in priza. Si nu lasa bradul aprins peste noapte. beculetele colorate trebuie neaparat scoase din priza.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply