Cand incepi pregatirile de Craciun?

0

Am avut un șoc în acest weekend. În marile magazine au apărut deja decorațiunile de Crăciun! M-am uitat la data din calendar, m-am uitat afară și ceva nu se potrivea…

De ce sunt decorațiuni de Craciun în magazine? Mi-am spus că regulile din comerț nu urmăresc etapele mele psihologice și nici nu țin cont de opiniile mele, pentru că eu sunt un consumator atipic, foarte conservator, extrem de atent cu ceea ce cumpără și foarte greu de păcălit (indiferent cât de bune sunt reclamele). Apoi mi-am adus aminte că anul trecut, am reusit să pun în practică doar vreo două din zecile de idei și planuri pe care le-am avut pentru Crăciun, pentru că nu am avut timp să le fac pe toate. Așa că am reevaluat problema și mi-am notat (cu ceva reticență și cu o urmă de strângere de inimă), în agendă: ”listă cu planuri pentru pregătirile de Crăciun”.

pregatirile de Craciun

M-am gândit și am luat totul la bani mărunți și am ajuns la concluzia că cel mai bun moment pentru a începe pregătirile de Crăciun este undeva în jur de 10-15 decembrie, dar numai dacă îți faci un plan și o strategie de la mijlocul lui octombrie.

pregatirile de Craciun

Ce trebuie să faci, în ceea ce privește pregătirile de Crăciun?

♦ Adună conuri de brad și bobițe roșii de măceșe. Sunt temeila pentru foarte multe decorațiuni. Adunate acum vor avea timp să se usuce.
♦ Cauta în florării sau în marile magazine brazi în ghiveci. Există și au jumătate din prețul pe care îl vor avea în decembrie. Dacă îi cumeri acum, scapi de o mare bătaie de cap și faci o mare (foarte mare) economie.
♦ Fă o listă cu daruri pentru cei dragi, Îți mai aduci aminte ce nebunie a fost în magazine anul trecut? Anul acesta o să fie la fel. Cumpărăturile le poți face acum pe îndelete și ai șanse să prinzi ceva reduceri.
♦ Într-un weeekend ploios și rece, împreună cu cei mici care sunt plictisiți și nu au chef de nimic ia la bani mărunți toate decorațiunile de Crăciun. Triază-le, curață-le, repară-le, pune-le sisteme noi de agățat. E amuzant și vei face economie de timp în perioada aceea magică când timpul este mereu prea scurt. Vei vedea, cu această ocazie și ce decorațiuni mai ai nevoie, ce trebuie înlocuit. Poți alege și un model pentru bradul de Crăciun. Eu una vreau un brad cu portocale uscate, așa că deja am început să adun cojile portocalelor….

pregatirile de Craciun

Se spune că o mare călătorie începe cu primul pas. Parafrazând această idee trebuie spus că pregătirile pentru Crăciun încep la mijlocul lui octombrie cu un plan și o strategie bine pusă la punct. Să visam la Crăciun, dar să ne bucurăm încă de toamna!

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply