Cum transformi masa din sufragerie

0

Ti se pare ca masa din living are un aspect demodat? Iti dam cateva idei cum sa readuci la viata masa din sufragerie, cum sa o transformi sau sa-i oferi o noua viata.

– Mai intai, daca este vorba de o masa veche din lemn, poti sa o cureti cu un sapun cu pH neutru, apoi sa o stergi cu o carpa moale. Nu uita sa strangi suruburile si sa-i dai un strat de lac daca suprafata este prea invechita. Aplica acelasi tratament si pentru scaunele din lemn.
– Imbraca scaunele cu huse care sa reimprospateze aspectul intregii incaperi in care mananci. Poti incerca sa faci diverse noduri din bucati de bumbac sau din esarfe mai late pentru un look modern si in acelasi timp ieftin si fara cusaturi. Nu merge pe un singur stil, alterneaza modalitatea de acoperire a scaunelor.
– Pune in mijlocul mesei un obiect care sa transforme monotonia sufrageriei intr-un loc preferat de toti membrii familiei. Ai mai multe optiuni, de la vaza cu flori sau cosul cu fructe, pana la lumanari si alte obiecte decorative.
– Nu uita ca iluminatul joaca un rol important pentru spatiul in care mananci. Un candelabru cat mai jos sau o lustra in plafon pot da o cu totul alta imagine mesei din sufragerie. Este de preferat sa alegi un sistem care permite reglarea intensitatii luminii. Tine minte, poti sa schimbi stilul sufrageriei ori de cate ori doresti, da frau liber imaginatiei si fa transformari in functie de piesa de mobilier preferata.
– Daca ai vopsit, lacuit si curatat bine masa din dufragerie poti inecra sa-i schimbi lorcul sau pur si simplu sa o rotesti. Vei avea o alta perspectiva si, practic, o alta masa.
– Un truc foarte bun care pune in valoare masa din sufragerie este sa amergi pe solutia unor scaune diferite pentru aceasta. Alege perechi de scaune diferite ca forma dar unitare ca principiu. Acest truc revitalizeaza nu doar masa din sufragerie ci toata incaperea.
– O buna strategie este sa schimbi pozitia mesei in camera. Apropie mult masa de o fereastra sau de un perete sau chiar de o biblioteca, cu una din lateralele mici. masa din sufragerie va deveni mai utila si va capata o multifunctionalitate care o va readuce la viata.
– Daca ai o masa de sufragerie de moda veche din cele care se pot prelungi sau restrange foloseste din plin aceasta psibilitate. Masa din sufragerie va avea multiple functii si va fi una din piesele de mobilier foarte utile din casa.
Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply