Decoreaza in stil propriu: zona de luat masa

0

Camera de zi primește multă atenție, dar o zonă de luat masa care se potrivește stilului tău și care-ți satisface nevoile îți poate face ziua ceva mai fericită. De ce, deci, să nu-i acorzi puțină dragoste? Dacă nu ai folosit zona de luat masa des, poate fi din cauza faptului că nu este amenajată corect.

zona de luat masa

Răspunsurile celor 5 întrebări de mai jos ar trebui să-ți dea idei legate de designul zonei de luat masa. Să începem.

1. De câtă flexibilitate ai nevoie?

Gândește-te câte persoane iau masa zilnic și pentru câte ai avea nevoie de scaune ocazional. Dacă trebuie să ai la masa grupuri compuse din numere diferite de oameni în mod frecvent, este important să găsești mobila care va duce sarcina la bun sfârșit. Ia în considerare mesele extensibilie și băncile ale căror anumite componente se pot plia pe suprafața peretelui atunci când este nevoie.

Dacă ai la masă multe persoane o dată sau de două ori pe an, atunci alege o masă mai mică pentru uz zilnic- la nevoie, poți scoate câteva mese pentru jucat cărți rabatabile pentru adunările de sărbători.

Sfat: Păstrează-ți ideile cu ajutorul unui jurnalul sau dosar. Păstrează o listă scurtă cu piesele cheie de care ai nevoie. De exemplu: masă-piedestal, covor din fibră naturală, margini negre și strălucitoare.

Citeste si: Zona de luat masa. Cum o amenajezi

2. Cum îți imaginezi că îți poți folosi spațiul?

O zonă de luat masa care nu este des folosită poate fi regândită astfel încât să permită combinarea elementelor unei camere de birou spațioase, unei bibliocteci și unui atelier de meșteșugărit.

Permite-ți să visezi la modul în care vrei să-ți folosești zona de luat masa, și pune pe hârtie 5 lucruri pe care ai avea nevoie să le materializezi.

Sfat: Folosește pereții. Dacă ai nevoie de un loc în plus pe care să te așezi, pune o banchetă. Dacă vrei să obții un atelier de meșteșugărit, sprijină un raft mic de perete și umple-l cu coșuri și materiale corespunzătoare. Dacă vrei să obții o bibliotecă, pune mai multe cărți pe bufet sau umple un întreg perete cu o bibliotecă.

Citeste si: Improspateaza-ti casa pentru primirea musafirilor

3. Ce nivel de formalism vrei să atingi?

Asta nu depinde de cum sau cât de des folosești camera, ci de stilul tău personal. Poți avea o zonă de luat masa folosită doar pentru cine festive, dar care îți dă în continuare senzația că te poți relaxa și simți ca acasă în ea, sau o cameră sofisticată pe care o folosește toată familia, în mod constant.

Dacă te-ai hotărât asupra unei camere obișnuite dar nu vrei să-ți faci grijii pentru faptul că ai facut o greșeală, nu dispera. Poți monta un candelabru frumos, poți pune tapet pe perete și tablouri .

Sfat: Faceți niște concesii în ceea ce privește simțul practic cu ajutorul unei mese care nu va lăsa să se vadă orice zgârietură și care poate suporta câteva lovituri- fibra naturală ușor de spălat, materialele care rezistă la pete, și materialele de exterior sunt perfecte.

Citeste si: Bucataria in care poti lua masa sau bucataria „eat-in”

4. Ce culori te captivează?

Ești atrasă de culorile deschise, curate? Cele închise, strălucitoare și pline de farmec? Culoarea transcende stilul, deci s-ar putea să-ți placă mobila tradițională în combinație cu niște culori și tipare îndrăznețe.

Dacă nu știi ce culori să alegi, caută printre paginile din reviste, sau printre pozele din galeria foto de pe Casa si Gradina.

Sfat: Rămâi organizată. Ține minte atât dimensiunile camerei tale, cât și lungimea pereților dintre geam și ușă. Păstrează această informație la tine tot timpul- niciodată nu știi când vei da peste piesa potrivită.

Citeste si: Idei de amenajare pentru sufragerie

5. De cât timp ai nevoie?

Gândește-te ce este cel mai important din punctul tău de vedere, și caută acel lucru prima dată- aș începe cu culoare peretelui și cu o masă frumoasă, dar poate tu ai o părere diferită.

Sfat privind bugetul: Găsește modalități de a lucra cu ceea ce ai. Există vreun lucru pe care l-ai putea renova și folosi în noul tău decor? Sau ceva ce poți folosi pe post de înlocuitor până vei obține ceea ce vrei cu adevărat? Ia în considerare vopsitul mobilierului, schimbarea pieselor de metal, confecționarea unor huse pentru scaune sau chiar vopsitul sistemului de iluminat.

Nu uita să te uiți după obiecte decorative în propria ta casă- elementul decorativ perfect poate sta ascuns chiar sub ochii tăi.

 

Sursa foto: Magda Fischer – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply