Bucataria in care poti lua masa sau bucataria „eat-in”

0

Bucătăriile în care se poate lua masa își recâștigă popularitatea. Bucătăriile pot varia de la cele cu scaune de bar, pentru luat masa rapid, până la cele cu colțar, pentru intimitate.

bucataria „eat-in”

Păstrează legătura dintre mâncare și familie

O astfel de bucătărie, care, în trecut , era genul de bucătărie standard, revine. Fie că este vorba despre o banchetă specifică restaurantelor sau despre o masă retro, confortul și nostalgia ne fac să mâncăm iar în bucătărie. Astfel ne aducem aminte de mesele luate de familie la ora 7, și de toate lucrurile care ne sunt familiare.

Dar este vorba de mai mult decât de atașarea sentimentală, fiind vorba și de cât de practic este să mănânci în bucătărie.

Confortul obișnuit

Cu toate că locuințele tind să devină din ce în mai luxoase, sufrageria formală pare să tot reapară, același lucru întâmplându-se și cu bucătăriile de tip „ eat-in ”. Moda bucătăriei „ eat-in ” a tot venit și plecat, dar a fost mai mult plecată- pentru foarte mult timp. Dar acum, oamenii caută din nou acel tip de confort.
Să ai o bucătărie „ eat-in” este logic. Bucătăriile „ eat-in ” fac luatul mesei mai ușor, având în vedere că este mai puțin de mers din bucătărie la masă, și gătitul și mâncatul au loc într-o singură cameră. Înafara faptului că economisești spațiu, este mai convenabil să transporți farfuriile direct pe masă.

Tipuri de bucătărie „ Eat-In”

Există mai multe tipuri de bucătării „ eat-in”. Varianta standard presupune ca masa să fie în centrul bucătăriei, dar există și alte tipuri. Colțarele sunt la modă și ne oferă șansa de a fi aproape unul de celălalt. Copiii, cât și adulții, iubesc colțarele pentru intimitatea și confortul pe care le promovează. Cel mai bun lucru privind colțarele, înafara confortului, este faptul că economisesc spațiu. Pentru că, în pricipiu, colțarele fiind puse de-a lungul unui perete, se economisește mai mult din spațiul bucătăriei. strategii de curatenie

O altă opțiune presupune atașarea unei mese în continuarea insulei din bucătărie. Acest tip de aranjament facilitează mâncatul în bucătărie, dar lasă drum liber bucătarilor ocupați. Dacă luați mesele rapid și familia ta este mereu pe fugă, un bar oferă cel mai bun aranjament pentru servire rapidă și strângere a mesei, mai ales dacă barul este lângă chiuvetă.

Dacă aşezi masa în mijlocul bucătăriei, asigură-te că rămâne suficient de mult spaţiu de jur împrejur, pentru ca bucătarul să se poate mişca în voie, fără a ocoli mereu masa.

Luatul mesei într-un cadru social

O bucătărie „ eat-in ” ne oferă o metodă încântătoare și de modă veche de a ne reuni în timpul mesei. Este, de asemenea, o cale prin care bucătarul poate interacționa cu invitații, în timp ce gătește. Promovând mai mult decât simțul practic, bucătăria „ eat-in ” oferă gazdelor un mod de socializare cu musafirii.

La modă sau nu, mâncatul în bucătărie este foarte util. De la economisirea spaţiului şi renunţatul la zona specială din living în care se lua masa, şi până la comoditate şi aspecte legate de curăţenie.

Dacă te-ai gândit şi la alte avantaje pe care le dă mâncatul în bucătărie, lasă-ne un comentariu.

 

Sursa: www.getdecorating.com

Sursa foto: ostap25/ krsmanovic – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply